Vilka är de tecken på en allergisk reaktion mot en ansiktsbehandling?

May 8

Ansiktsbehandlingar och ansiktsbehandlingar, såsom vaxning och peeling, är vanliga ingrepp i dag spa, salonger och dermatologi anläggningar. En allergisk reaktion mot en ansikts är inte en ovanlig händelse. Detta är allmänt känt som kontaktdermatit, en medicinsk term som helt enkelt hänvisar till en allergisk reaktion orsakad av direkt kontakt av huden med en given allergen. En allergisk reaktion kan vara resultatet av doft, växtbaserade substanser, eller kemiska medel.

Tecken på kontakteksem inkluderar rodnad, svullnad och irritation, såsom klåda, torrhet och sprickbildning. I vissa fall kan blåsor eller utslag utvecklas. Symptomen inkluderar främst någon typ av hudirritation, men alltid i det område där den felande agenten kom i kontakt med huden.

Medan mycket mild irritation kan bli följden av vissa typer av ansiktsbehandlingar, är detta fortfarande en möjlig indikator på en allergisk reaktion mot en ansiktsbehandling produkt. Om måttlig till svår irritation uppstår, tyder detta på att en eller flera ingredienser i de produkter som används har orsakat kontakteksem. Självklart är det bäst att undvika sådana produkter i framtiden, men det enda sättet att säkert identifiera den felande agenten är genom allergitestning. Vid behov kan testen utföras av en hudläkare eller allergi specialist.

Personer med känslig hud, även de som har visas symptom på mild irritation från även de enklaste kosmetika, bör be sin hudterapeut eller hudläkare för att utföra ett lapptest. Testa en produkt på ett litet område av huden innan det till stora områden är det bästa sättet att undvika ett större problem. Om det aktuella området visar inga tecken på allergisk reaktion efter 24 timmar, kan det anses säkert att fortsätta med användning av produkten.

En allergisk reaktion mot en ansiktsbehandling behandlas på två sätt. Den första är att undvika att använda den felande produkten igen. Den andra beror till stor del på hur allvarlig reaktionen och symptom. Over-the-counter mediciner och krämer, inklusive hydrokortison och antihistaminer, kan hjälpa till att lindra rodnad och klåda. Om symtomen är allvarliga, inklusive extrema obehag, tecken på infektion eller symtom som inte svarar på over-the-counter behandlingar bör enskilda kontakta en läkare för vidare behandling. Tills symtomen är borta, den person som hade reaktionen bör undvika att eventuella ytterligare kosmetiska produkter på hennes ansikte utom för mild tvål och vatten.

  • En allergisk reaktion mot en ansikts är inte en ovanlig händelse.
  • Hydrokortison krämer kan hjälpa till att lindra klåda och hudirritation i samband med en allergisk reaktion.
  • En hudläkare kommer sannolikt utföra ett lapptest för att fastställa orsaken till den allergiska reaktionen.