Vad bör jag veta om Palawan?

May 20

Palawan är en liten skärgårds provins som ligger i Filippinerna, och är en av juvelerna i Sydostasien. Det är ett naturreservat och en marin fristad, med jungfru regnskogar, fantastiska berg, mystiska grottor, kalkstensklippor, awesome stränder, privata holmar och otro rev. Graden av biologisk mångfald på öarna är extremt hög.

Som kan förväntas, är Palawan största drag ekoturism. Nothern Palawan är hem till Coron öarna, en imponerande samling av orörda och små vita sand enklaver på en safir hav, var och en sötare än nästa. Det är också platsen för den Calauit Game Reserve, en ovanlig djurliv fristad, som blandar exotiska djur förs över från Afrika på 1970-talet med några av Palawan unika varelser, såsom Calamianhjort, norra Palawan träd ekorre, och Palawan Fruit Bat.

Södra Palawan skryter av Tubbataharevet Marine Park, som har över tusen arter av flora och fauna, av vilka många är hotade och endemisk för Palawan. Det är hem till karettsköldpaddor, mantor, jätte domkrafter och hammar samt tärnor, maskerade röd fot boobies och fregattfåglar. Atollen, som är uppdelad i de norra och södra rev, har också en hisnande 100 meter vinkelräta väggar, laguner och två öar som uteslutande framställs av koraller. Tubbataharevet är en UNESCO: s världsarvslista och är under skyddshantering. Turism till revet är tillåten endast tre månader av året och är enbart kärlbaserad. Det finns inga permanenta bostäder strukturer på revet.

Central Palawan tar stolthet i Puerto Princesa Subterannean River National Park, en annan på Unescos världsarvslista. I parken finns en underjordisk kalksten landskap och en flod som rinner direkt till havet, samt en fullständig "berg-to-sea" ekosystem. Det är ännu ett utmärkt naturvårdsområde i Palawan.

Palawan är Filippinernas största provins i termer av landarealen och består av 1780 öar och holmar. Folket i Palawan spegla mångfalden i området, eftersom de utgör en blandning av Filippinernas olika kulturella minoritetsgrupper, kommer från alla delar av landet, och talar över ett dussin olika språk och dialekter.

  • Palawan är hem för havssköldpaddor.
  • Palawan innehåller vackra stränder.