Vad är en Dead Bar?

May 21

En marklyft bar är en metallstång som är byggd för att hålla vikter på vardera änden. Syftet med en lyft bar är att möjliggöra en vikt lyftare för att utföra ett lyft, vilket kompletteras genom att greppa stången med båda händerna och lyfta den till ca höft- eller övre delen av låret-höjd. Armarna hålls rakt under hissen, och övningen är tänkt att arbeta musklerna i rygg och ben. Det är en populär övning i styrketräning tävlingar eftersom det är ganska svårt att utföra korrekt, och det utförs ofta med betydande mängder vikter fästa vid baren.

Liksom andra typer av styrketräning barer, är marklyft bar ofta gjorda av stållegering för styrka. Detta innebär baren i sig är tung, lägga till den totala vikten av tyngdlyftare lyfter. Ändarna av baren är en annan storlek än mitten av baren där lyften kommer att förstå det. Ändarna är dimensionerade för att acceptera vikter, vilka är fästa på ändarna med kragar så att vikterna från att förskjutas eller falla av, vilket lätt kan leda till skador. I mitten av baren där lyftaren kommer förstå ofta graverad med linjer som korsar varandra tätt att förbättra lyftaren förmåga att greppa stången.

Flera varianter av marklyft fältet har blivit vanliga i gym och fitness center. Fällan lyft bar är rombformad, och lyftaren står i mitten av diamant. Grepp som är parallella med den sida av kroppen används för att göra lyftet, vars läge förbättrar balansen och stabiliteten under lyftet. Denna design är ett bra val för att utföra shrugs, där lyften kommer att hålla baren med armarna raka, sedan rycka axlarna upprepade gånger för att arbeta på axel- och nackmuskler.

Innan en lyft, är det nödvändigt att ladda baren med en betydande mängd av vikt. Denna del av processen kan trött själv, så marklyft bar jack utvecklades för att plocka baren upp från marken. Detta gör lastning vikterna har laddats in i baren mycket enklare, och lyften kan rädda sin energi för själva övningen i stället satsa det på att förbereda baren ordentligt. När baren har korrekt påfyllda kan dras undan domkraften och övningen kan utföras.