Hur hitta ett trådlöst nätverk med Windows Vista

July 10

Det första problemet du stöter som försöker göra den trådlösa nätverksanslutningen är att hitta nätet. Inte alla trådlösa nätverk visar upp på första rodna.

Kom ihåg att fysiska föremål omkring dig påverkar signalen: väggar, bokhyllor, stora partitioner gjorda av bly, och superhjältar. Dessa saker blockerar lätt den trådlösa signalen. Flytta runt. Ibland flyttar den bärbara datorn bara några meter i en riktning förbättrar signalmottagning. Kom ihåg att om du inte kan se den trådlösa hubben direkt, oddsen är goda att du vann € t få en fast signal.

I Windows Vista klickar du på knappen Uppdatera som finns i det övre högra delen av Anslut till nätverksfönstret. Håll klicka på den här knappen för att få den trådlösa NIC omsökning för nätverkstillgänglighet.

Hur hitta ett trådlöst nätverk med Windows Vista

Vissa trådlösa nätverk donâ € t skicka ut sina SSID. Även om den trådlösa nätverkskortet plockar fortfarande upp signalen, är inget namn anges för åtkomstpunkten. Du måste ange namnet.

Herea € s hur du ansluter till en icke namngiven trådlöst nätverk i Windows Vista:

 1. Pop up knappen Start-menyn och välj Anslut till.
 2. Klicka på länken Konfigurera en anslutning eller ett nätverk.

  Itâ € s längst ner i fönstret.
 3. Välj Anslut manuellt till ett trådlöst nätverk och klicka på Nästa.

  Ett fönster visas med olika fyll-in-the-ämnena poster, vilket hjälper dig att finslipa ditt val av vilka trådlösa nätverk att ansluta till.
 4. Skriv SSID i Nätverksnamn.
 5. Välj Security Type från knappen menyn.
 6. Om Krypteringstyp knappen blir aktiverat, klicka på den.

  Den typen kryptering bygger på typ säkerheten.
 7. Skriv säkerhetsnyckeln eller lösenordsfras.

  Det bidrar till att sätta en bock i Display Tecken kryssrutan så att du kan dubbelkolla din maskinskrivning.
 8. Klicka på Nästa.

  Om allt går bra, presen Windows nätverket som redo för en anslutning.
 9. Välj alternativet Anslut till.

  Och du € re bara hälften gjort. Nu måste du använda Anslut till kommandot från Start-knappen menyn för att ansluta till nätverket.

En annan orsak till en tappad anslutning kan vara en timeout. Till exempel, några för-betala trådlösa tjänster ger dig endast en begränsad mängd av åtkomsttid. Efter den tiden går ut, du € re inte längre ansluten eller så kan du se Pay Up hemsida snarare än Internet.

Slutligen kan anslutningen problemet helt enkelt vara att lösenordet är felaktigt. En dialogruta varnar dig om det, men tänk på att alla trådlösa nätverkslösenord som du som lagras i din dator kan ändras av de olika nätverk som du har tillgång.

 • Du kan kontrollera anslutningen styrkan genom att peka med musen på pissa anslutningsikonen i meddelandefältet.
 • Den trådlösa anslutningen styrkan visas också under networkâ € s informationsområdet i fönstret Nätverks- och anslutningsdelning.
 • Du kan installera olika trådlösa nätverk prylar för Sidpanelen. De flesta visar den trådlösa networkâ € s namn, signalstyrka, och IP-adress.
 • Tredjeparts verktyg kan också användas för att mäta signalstyrkan, såsom trådlösa nätverk verktyg visas tidigare. Olika krigsdrivrutins verktyg, som används för att hitta trådlösa signaler, kan också användas för att upptäcka signalstyrkan. Den NetStumbler är ett populärt val och kan laddas ner från webben.