Hur väljer jag det bästa hem rättsmedel för Tinea versicolor?

May 21

Tinea versicolor är ett kroniskt tillstånd som uppstår när jäst som normalt finns på kroppen växer utom kontroll. De bästa hem rättsmedel för tinea versicolor inkluderar behandla de drabbade områdena med antimykotisk medicinering, och göra livsstilsförändringar för att göra huden mindre sårbara för jäst överväxt. Gör dessa två saker bör klara upp befintliga fall av sjukdomen, och minska risken för tillståndet återvänder i framtiden.

Behandla tinea versicolor genom att tillämpa en över disk antimykotisk produkten. Krämer som innehåller det aktiva ingredienser micronazole, klotrimazol, och ketokonazol är alla effektiva behandlingar. Mjällschampo som innehåller selen svavelväte kommer också klara upp villkoret.

För att använda dessa hem rättsmedel för tinea versicolor, tvätta och torka det drabbade området, och sedan använda den svampdödande produkten. Om du använder en kräm, gnid in i huden tills det absorberas. Om du använder schampo, låt det vara kvar på huden i 10 minuter, skölj sedan och torka. Upprepa processen, två gånger per dag, under åtminstone två veckor.

Om det efter en månads behandling, har villkoret inte klarats upp, besöka en läkare. Huskurer för tinea versicolor är normalt effektiva, men vissa kräver behandling från en vårdgivare. Det finns starkare recept antimykotika tillgängliga att klara upp tinea versicolor.

Avstå från att använda produkter som innehåller olja när du använder huskurer för tinea versicolor och när den har klarats upp. Dessutom, inte bära kläder som är restriktiva eller skaver mot huden. Slutligen, försök att hålla huden torr och sval. Intensiv, svettig träning eller tillbringa tid i en bastu eller annan fuktig miljö kan utlösa en upprepning.

Tinea versicolor utvecklas när jästen Pityrosporum ovale växer utom kontroll på huden. Det händer oftast i unga män. Det vanligaste symptomet för tinea versicolor är utvecklingen av missfärgade fläckar på huden med fina fjäll. Området är typiskt mörk solbränna eller rödaktig. Även om det kan utvecklas var som helst, är det vanligast på bröstet, nacke, rygg och underarmar.

Det område som påverkas av tinea versicolor kommer inte solbränna när de utsätts för sol, så det kan verka lättare än omgivande hud. Afroamerikaner kan utvecklas hypopigmentering, vilket är en förlust av hudfärg, eller hyperpigmentering, vilket är en ökning av hudpigment, med denna hudåkomma. Bortsett från utslag, kan personer med tinea versicolor också märka att de svettas mer, och att områdena kan klia.

Riskfaktorer för tinea versicolor inkluderar lever i ett fuktigt, varmt klimat, fet hud, hormonella förändringar, och överdriven svettning. Individer med nedsatt immunförsvar löper också risk att utveckla denna hudåkomma. Oavsett orsaken till sjukdomen, hem rättsmedel för tinea versicolor är typiskt effektiva.

  • Schampo kan köpas för att behandla tinea versicolor.