Gör basebollspelare Verkligen Kissa på sina händer?

August 14

Även om det är ovanligt, och fördelarna med att göra så är oklara, har vissa baseball spelare kissa på sina händer. De vanligaste skälen som nämns är att skärpa huden, för att mjuka upp huden, och för att förebygga eller behandla blåsor eller förhårdnader. Urin innehåller en organisk förening som kallas urea, som också produceras kommersiellt och ingår i många fuktgivande hudkrämer.

Spelare som har erkänt det

Under en intervju 2004, Moises Alou, en professionell basebollspelare, avslöjade att han kissar på händerna för att härda huden och förhindra förhårdnader. Alou, som spelade för Chicago Cubs på tiden, sade att han inte visste var han lärde sig detta trick, men han kredite praxis med hans förmåga att slå utan att använda vadd handskar. Dessa handskar bärs av många spelare samtidigt batting att förbättra sitt grepp om BAT och för att undvika blåsor, förhårdnader eller andra skadliga effekter på huden på händerna.

Andra baseballspelare har också medgett att den praxis, inklusive Jorge Posada, en före stoppare för New York Yankees, och Kerry Wood, som då var en kanna för gröngölingarna. Även om han inte gör det regelbundet, Trä sade att han försökt det när han har svårt att bli av med blåsor på hans hand.

Fördelar och nackdelar

Denna praxis kan tyckas äckligt att många människor, men det finns tecken på att det kanske inte är en helt dålig idé. Urin är generellt steril, även om det kan plocka upp några föroreningar då den lämnar kroppen. Den innehåller också karbamid, en förening som gör mjuka upp huden.

Halten av urin urea är emellertid mycket lägre än den hos vanliga hudkrämer. Detta innebär att spelare skulle förmodligen få mycket bättre resultat från att bara använda lotion än från kissar på sina händer. Vissa forskare tror att, för att uppnå samma resultat som att använda lotion, spelarna skulle behöva dra sina händer i urin i ungefär fem minuter. Urin kan också förvärra hudåkommor för vissa människor, även om det kan hjälpa andra.

Annan lösning

Under sin spelarkarriär, använde Hall of Fame kanna Nolan Ryan annat knep: han skulle suga fingrarna i ättikslag juice. Som urin, var pickle saft påstås skärpa huden och förhindra blåsor bildas. Fördelarna med denna praxis har aldrig bevisats, men många andra aktörer har provat det också.

  • Den förening som finns i urinen, urea, används också i många fuktgivande handkrämer.
  • En anledning baseballspelare kan kissa på sina händer är att skärpa huden.
  • De flesta basebollspelare kan helt enkelt använda vadd handskar när de vill förbättra sitt grepp.
  • Även ovanligt, kan urin användas för att behandla eller förebygga blåsor på händerna.