Äta Clean Cheat Sheet

February 17

Äta ren innebär inte bara att välja rätt mat att äta men också undvika alla skräpmat och bearbetade livsmedel som är så lätt tillgängliga. Nycklarna till god hälsa och rätt kost är i följande principer:

 • Ät hela livsmedel: Hela livsmedel är livsmedel som inte har manipulerats, i labbet eller tillverkningsanläggningen. Den mat du äter på denna plan är direkt från gården: hela frukter och grönsaker, fullkorn, gräsätande och frigående kött, magra mejeriprodukter, osaltade nötter och frön.
 • Undvik förädlade livsmedel: Bearbetade livsmedel är någon mat som har en etikett. En etikett innebär att mer än en ingrediens användes för att göra det mat. Du behöver inte eliminera alla bearbetade livsmedel (som fullkornspasta eller naturliga ostar), men om du inte kan uttala en ingrediens på en etikett, inte sätta att mat i din varukorg.
 • Eliminera raffinerat socker. Raffinerat socker ger idel kalorier. Andra sötningsmedel kan användas, men med alla bra livsmedel du lägger till i din kost, raffinerat socker har verkligen mycket liten plats i äta rent planen.
 • Ät fem eller sex små måltider om dagen. Genom att äta mindre måltider under dagen kan du hjälpa rev upp din ämnesomsättning och minska risken för att du ska äta några Funyuns snarare än fullkorn cracker med mutter smör och jordgubbar. Du får aldrig så hungrig på denna plan som du kommer att känna berövas eller känner behov av att fuska.
 • Laga din egen mat. Istället för att köpa mat i en låda, laga mat från grunden. Det är inte så svårt som det låter! Rena, hela livsmedel behöver lite förberedelser utöver hugga och sautering göra tillfredsställande, läckra måltider din familj kommer att älska.
 • Kombinera protein med kolhydrater. När du gör mellanmål eller äta en måltid, se till att måltiden är balanserad. För det mesta tillfredsställelse från din kost, och så kommer du att bli mindre frestad att äta skräpmat, kombinera protein med kolhydrater eller kolhydrater och fett. Denna enkla handling kommer att driva din kropp och upphäva hunger KVAL.

Hur Whole Foods och äta ren hjälper dig att hålla Friska

Vad du äter verkligen har en effekt på hur du mår. Äta hela livsmedel och undvika skräpmat - en ren äta livsstil - kan hålla dig frisk eller hjälpa dig att återfå din hälsa om du inte har varit bra. Följ dessa föreskrifter och du kommer att ha en bättre chans att leva ett aktivt liv:

 • Det är lättare att behålla en hälsosam vikt, vilket minskar risken för flera sjukdomar.
 • Äta en god mängd livsmedel säkerställer att du får tillräckliga mängder av de flesta viktiga näringsämnen.
 • Förlitar sig på hela livsmedel är det bästa sättet att få en bra kombination av mikronäringsämnen.
 • Hela livsmedel håller dig nöjd längre så att du mindre frestas av skräpmat.
 • Livsmedel som innehåller mycket mikronäringsämnen kan bidra till att minska kolesterolnivåer och reglera blodsockret.
 • Det finns vissa näringsämnen som vi ännu inte har identifierats som finns i hela livsmedel, men inte i kosttillskott.
 • Hela livsmedel hjälper till att hålla matsmältningssystemet korrekta.
 • Att äta en hälsosam kost gör dig starkare så att du kan stanna mer aktiv.
 • Undvika artificiella ingredienser håller dina celler stark så din kropp system fungerar effektivt.
 • Om du mår bra, du är mer benägna att ta hand om dig själv på andra sätt.

Krydda måltider när Äta Clean

Hälsosam mat har ett oförtjänt rykte om att vara tråkig eller intetsägande. Hela, färska livsmedel är faktiskt läcker på egen hand, utan tillsatt smaksättning. Tyvärr har många av oss har jaded av för mycket natrium, socker och tillsatser i vår mat. Men det finns hälsosamma sätt att ge smak till rent livsmedel. Här är några örter och kryddor som du kan använda i din dagliga matlagning:

 • Basil: Denna ljusa-gröna fina blad innehåller flavonoider som fungerar som kraftfulla antioxidanter. Det är också hög i vitamin A och K och har en bra mängd kalium och mangan. Du kan odla basilika växter på en solig fönsterbräda under hela året eller odla den i din trädgård och bevara den genom att frysa eller torka det. Använd pepprig och minty basilika i tomatsåser, salladsdressing, pesto, smörgåspålägg, soppor och kyckling, nötkött, fläskkött och fiskrätter.
 • Mejram: Denna väldoftande ört innehåller många fytokemikalier - inklusive terpener, som är antiinflammatoriska - lutein och betakaroten. Dessutom har den massor av C-vitamin och vitamin D. Mejram är läcker i någon maträtt som gjorts med hjälp av nötkött och är perfekt med grönsaker som tomater, ärtor, morötter och spenat. Tillsammans med lagerblad, persilja, timjan, och dragon, gör det till ett kryddbuketten att använda i grytor och soppor.
 • Mint: Mödrar som används för att erbjuda mint till barnen för upprörda magar eftersom det lugnar en irriterad mag-tarmkanalen. Men visste du att det kan vara ett vapen mot cancer, också? Den innehåller en växtkemiska kallas perillyl alkohol, vilket kan förhindra bildningen av vissa cancerceller. Mint är en bra källa till betakaroten, folat, och riboflavin. Använd den i teer, i desserter, som en del av en fruktsallad eller sallad sallad, eller som garnering för puddingar.
 • Oregano: Används i italienska rätter, är denna starka ört en potent antioxidant med fytokemikalier lutein och betakaroten. Det är en bra källa till järn, fibrer, kalcium, vitamin C, vitamin A, och omega-3-fettsyror. Vem visste att spagetti sås kan vara så bra för dig? Lägg kryddig och peppar oregano till salladsdressingar, soppor, såser, såser, kötträtter och fläsk recept.
 • Persilja: Har du någonsin undrar vad som hände med alla de persilja garnering som har lämnats på plattor på restauranger genom åren? Om bara folk visste då hur hälsosamt det egentligen är! Denna milda och lummiga ört är en utmärkt källa till C-vitamin, järn, kalcium och kalium. Plus, det packat med flavonoider, som är starka antioxidanter och folat, vilket kan bidra till att minska risken för hjärtsjukdom. Använd den i allt från sallader som en lummig grön till ris pilafs, grillad fisk och såser och såser.
 • Rosmarin: Rosemary innehåller terpener, som fördröjer fria radikaler utveckling och stopp inflammation. Terpener kan också blockera vissa östrogener, som orsakar bröstcancer. Använd denna stickande och piney ört i soppor, grytor, kött och kycklingrätter. Hacka lite färsk rosmarin att steka en kyckling, laga mat med lamm eller nötkött, eller blanda med olivolja för ett dopp för varmt fullkornsbröd.
 • Sage: Sage innehåller flavonoid fytokemikalier apigenin och luteolin och vissa fenolsyror som verkar som antiinflammatoriska medel och antioxidanter. Kanske salvia mest imponerande effekt kan vara mot Alzheimers sjukdom genom att hämma ökningen av AChE-inhibitorer. Dess mörka, jordig doft och smak är utsökt i klassisk kalkon fyllning (liksom kalkon själv), spagetti såser, soppor och grytor, och frittatas och omeletter.
 • Dragon: Denna ört smakar som lakrits med en något söt smak och är jättegott med kyckling eller fisk. Det är en stor källa till fytosteroler och kan minska klibbighet av blodplättar i blodet. Dragon är rik på betakaroten och kalium, alltför. Använd den som en sallad grön eller som del av en salladsdressing eller blanda den med grekisk yoghurt för att använda som en aptitretare dopp.
 • Timjan: Denna ört är en bra källa till vitamin K, mangan, och monoterpen tymol, som har antibakteriella egenskaper och kan hjälpa till att skydda mot tumörutveckling. Det är friskt, något minty och Lemony provsmakning, vilket gör det till ett bra komplement till allt från äggrätter till päron desserter till recept featuring kyckling och fisk.
 • Kanel: Doften av kanel är en av de mest lockande i matlagning; bara lukten kan bidra till att förbättra hjärnans funktion! Det kan också minska blodsockernivåer, LDL-kolesterol, triglycerider och övergripande kolesterolvärden. Kanelaldehyd, en organisk förening i kanel (go figure!), Förhindrar klumpning av blodplättar, och andra föreningar i denna krydda är inflammationshämmande. Lägg kanel till kaffe och te, använda den i desserter och curryrätter, och strö lite på havregryn för en stor frukost.
 • Kryddnejlika: Dessa blomknoppar är en stor källa till mangan och omega-3-fettsyror. De innehåller eugenol, vilket bidrar till att minska toxicitet från föroreningar och förhindra ledinflammation, och flavonoider kaempferol och rhamnetin, som fungerar som antioxidanter. Kryddnejlika är ett bra komplement till varmt te och kaffe samt många dessert recept, inklusive frukt kompott och äppel desserter.
 • Kummin: Denna krydda är rik på antioxidanter, vilket kan bidra till att minska risken för cancer. Det har också järn och mangan, som hjälper till att hålla ditt immunförsvar starkt och friskt. Lägg kummin till Mellanöstern recept, ris pilafs, rör-stekta grönsaker och Tex-Mex rätter.
 • Muskot: Muskot är rik på kalcium, kalium, magnesium, fosfor och vitamin A och C. Det kan bidra till att minska blodtrycket, fungerar som en antioxidant, och har svampdödande egenskaper. Den lacy täcker på muskot används för att göra muskotblomma. Håll en hel muskot i en liten burk tillsammans med en mini rasp att riva det färska i rätter med spenat, lägga till det i varmt te, använda den i curry, och lägga till risgrynsgröt och andra desserter.
 • Gurkmeja: Denna krydda är en av de mest hälsosamma livsmedel på planeten. Curcumin, ett växtkemiska i gurkmeja, kan stoppa cancerceller från att reproducera och sprida, långsam Alzheimers sjukdom progression, och hjälpa till att kontrollera vikten. Faktum är forskare studerar curcumin som cancerkämpe, smärtstillande medel, och antiseptisk. Gurkmeja ger livsmedel en ganska gul färg och är en billig ersättning för saffran. Använd den i indiska livsmedel, ägg sallader, såser, te och fisk och kyckling recept.