De Fördelar och nackdelar med dieselmotorer

February 12

Om du funderar på att köpa en ny bil, jämföra för- och nackdelar med dieseldrivna fordon. Anser att dessa fakta för att hjälpa dig att avgöra mellan en dieseldriven motor och en bensindrivna en:

 • PRO: Dieslar få bra körsträcka. De levererar vanligtvis 25 till 30 procent bättre bränsleekonomi än liknande sätt utför bensinmotorer. Dieslar kan också leverera lika mycket eller mer bränsleekonomi än traditionella bensin elektriska hybrider, beroende på de berörda modellerna och vad som utvecklas snabbt fordonsteknik uppnår.
 • CON: Även diesel som används för att vara billigare än bensin, nu ofta kostar det lika mycket eller mer. Dieselbränsle används också för kommersiella lastbilar, hem och industriella generatorer och eldningsolja, så efterfrågan på dieseldrivna fordon ökar, kommer sannolikt att fortsätta att stiga på grund av konkurrensen från de andra användarna priset på diesel.

  Även om priset går upp, skulle dieselbränsle måste vara 25 till 30 procent dyrare än gas för att radera kostnadsfördel för en dieselmotorns högre bränsleeffektivitet.
 • PRO: Dieselbränsle är en av de mest effektiva och energirika bränslen som finns idag. Eftersom den innehåller mer användbar energi än bensin, ger det bättre bränsleekonomi.
 • CON: Även diesel anses mer effektivt eftersom det omvandlar värme till energi istället för att skicka ut värmen avgasröret som gasdrivna fordon gör den inte resulterar i flashiga höghastighetsprestanda. På sätt och vis är en bensindriven motor som en tävlingshäst - spänd, eldig, och snabb - medan en dieselmotor är mer som en arbetshäst - långsammare, starkare och mer bestående.
 • PRO: Dieslar har inga tändstift eller distributörer. Därför behöver de aldrig tänd tune-ups.
 • CON: Dieslar behöver fortfarande regelbundet underhåll för att hålla dem igång. Du måste byta olja och luft, olja och bränslefilter. Renare diesel inte längre kräver att du blöder överflödigt vatten ur systemet, men många fordon har fortfarande vattenavskiljare som måste tömmas manuellt.
 • PRO: Dieselmotorer byggs mer robust för att klara påfrestningarna i högre kompression. Följaktligen, de brukar gå mycket längre än dieseldrivna fordon innan de kräver större reparationer. Mercedes-Benz har livslängden rekord med flera fordon klock mer än 900.000 miles på sina ursprungliga motorer! Du kanske inte vill hänga på samma fordon för 900.000 miles, men livslängd och driftsäkerhet sånt kan säkert hjälpa till med handels i och återförsäljning värden.
 • CON: Om du försummar underhåll och bränsleinsprutningssystemet bryter ner, kan du behöva betala en diesel mekaniker mer pengar för att få saker och ting unsnaggled än du skulle för att reparera en bensin system eftersom dieselmotorer är mer tekniskt avancerade.
 • PRO: På grund av det sätt den bränner bränsle, ger en dieselmotor mycket större vridmoment till drivaxeln än vad en bensinmotor. Som ett resultat, de flesta moderna dieseldrivna personbilar är mycket snabbare från en stående start än sina gasdrivna motsvarigheter. Vad mer, dieseldrivna lastbilar, stadsjeepar och bilar också kan out-släp gasdrivna fordon samtidigt levererar att förbättrad bränsleekonomi.

Dieseltekniken ständigt förbättras. Regeringen tryck för att producera låga utsläpp dieselmotorer för personbilar, lastbilar, bussar och gård och anläggningsmaskiner har result inte bara låg svaveldieselbränslen men också specialiserade katalysatorer, avancerade filter och andra enheter för att skära ned eller förstöra giftiga utsläpp.