Vad är Mat Writing?

May 11

Mat skrivande handlar om passion - en passion för mat, för smaker och för alla sinnen. Matskribenter är en mångsidig klass av författare ungefär som de mångfacetterade former, vinklar och bilder representerade i ett kalejdoskop. Mat skrivande har ett brett spektrum: från romanförfattare och historiker, till reportrar och restaurangkonsulter, och från dagliga bloggare att fotoentusiaster. Det gemensamma temat i livsmedel skrift kan vara mat, men det handlar också om livet, livslängd mat, och passionen varje matskribent har ungefär läckra värld de lever i.

Det enklaste och mest identifierbar form av mat skrivande finns i restaurangrecensioner. Kritiker som granskar de senaste restaurangöppningar, trender och kockarna är en viktig faktor i livsmedels skrift. Vissa restaurang granskare fokuserar enbart på de rätter som serveras, medan andra matskribenter gren ut till detalj atmosfär, service och presenterade köken. Noter författare i denna genre av mat nu inkluderar Phyllis Richmann och Tom Sietsema.

Livsmedels journalister är också viktigt att livsmedels skrivande. Dessa kan regelbundet presenteras krönikörer i en tidning eller tidskrift, eller har skribenter för specialpublikationer. Livsmedels journalister rapporterar både AP-stil format och första person berättelse. De kan uttrycka en åsikt om ett ämne eller förblir objektiv. Vissa livsmedel journalister har möjlighet att blanda resor skrivande och äventyr vid anmälningen deras berättelser. Välkända livsmedels journalister inkluderar Jeffrey Steingarten, Ruth Reichl och Jonathan Gold.

Livsmedels författare är också representerade i livsmedel skrift. Livsmedels författare skapar romaner som väver storylines med läckra och läckra rätter. Vissa livsmedel författare använder sin fantasi för att skriva, andra kommer att använda personlig upplevelse. Mäster författare som MK Fisher, Laura Esquivel, och Peter Mayle är bra exempel på mat romanförfattare.

Kokböcker är de dominerande produkterna av mat skrivande. Det finns oändliga kokböcker tillägnad många rätter och stilar av matlagning. De flesta matskribenter är ivrig kockar eller receptsamlare, och därför fantastiska kokboksförfattare. Instruktions matskribenter finns också bland kokbok författare. De kan vara författare till kulinariska konster läroböcker, how-to guider, och hobbyrelaterade webbplatser. James Peterson, Fannie Farmer, och Julia Child är exceptionella kokbok och recept författare.

Livsmedels historiker odla historia av livsmedelsprodukter. Vare kronologiskt spåra historia jordbruk eller dokumentera lagstiftning som påverkar matdistribution, mat historiker är en speciell del av mat skrivande. Vissa livsmedel historiker skriver i en rättfram, lärobok sätt, andra föredrar att införliva delar av fiktion. Om du någonsin nyfiken på hur en viss mat kom att bli, eller hur en maträtt utvecklas till en annan, kommer ett livsmedel historiker har svaret. William Woys Weaver, Michael Pollan, och Francine Segan är ledande myndigheter på mat skrivande och kulinariska historia.

Restaurang konsulter, särskilt meny författare och marknadsföringsspecialister, också delta i livsmedels skrift. Dessa yrkesgrupper översätta en kock vision för en maträtt i frestande beskrivningar, samtidigt locka läsare att bli regelbundna besökare. I allmänhet är dessa matskribenter utföra sitt arbete med liten fanfar, utan föredrar att skriva bakom kulisserna.

Mat skriva är ett brett sortiment av personer som vill uttrycka sin passion för mat genom litteratur, journalistik, marknadsföring, och recept skrivande. Det enda kravet för att vara ett livsmedel författare är att ha en passion för mat och det skrivna ordet.

  • En livsmedels författare som skapar recept kan behöva specialträning.
  • Matskribenter kan blogga om en restaurang direkt på plats.
  • Många tidningar har mat kolumner.
  • Vissa matskribenter fokusera på att skapa kokböcker som är dedikerade till olika kurser eller typer av kök.
  • Ett foto av en platta med kyckling piccata, vilket skulle kunna följa med en restaurang översyn.