Vad är en DUI Conviction?

May 14

Övertygelse är en lag term som anger en domstol har funnit en person skyldig till de anklagelser som riktas mot honom. En DUI övertygelse härrör från avgifter av att köra under påverkan. Varje stat och District of Columbia har lagar som gör det olagligt att köra under påverkan av rusmedel.

Statliga myndigheter har behörighet att ställa en högsta halt alkohol i blodet (BAC) nivå för de som verkar fordon. När en person är fångad körning med en BAC över denna gräns, kan han bli arresterad och försökte för brott mot stateâ € s rattfyllerilagar. Om han befinns skyldig till dessa avgifter, kommer han att ha en DUI övertygelse.

Alkohol är inte den enda substans som kan resultera i en DUI övertygelse. Det är också allmänt olagligt att köra medan berusad av kemiska ämnen. Detta kan innefatta både lagliga och olagliga droger. Testresultat väger oftast tungt i sådana fall. Även erna inte är i allmänhet anges för kemiska ämnen, det finns tester som kan bekräfta deras närvaro i en persona € s systemet.

En DUI övertygelse kan bära många konsekvenser. Påföljder varierar från en jurisdiktion till en annan. Generellt finns det en risk för inspärrning och skyddstillsyn för ett första brott och obligatorisk inspärrning för flera domar. Böter och betalning av rättegångskostnader vanligen beställs. Det är också troligt att en DUI övertygelse kommer att resultera i en viss period av driverâ € s körkortsindragningar.

Det finns ett antal andra åtgärder som en domstol kan beställa. Folk är ofta förpliktas att utföra samhällstjänst. De fordon som de körde under påverkan kan beslagtas. Dessutom kan de som verkar ha missbruksproblem beställas i behandlingsprogram.

Klassificeringen av en DUI övertygelse bestäms av varje stat. Vissa stater klassificera sådana brott som förseelser men de kan uppgraderas till grova brott, om vissa omständigheter tillämpas. Saker som kan göra klassificeringen svårare inkluderar sårar en annan individ under körning under påverkan eller har flera tidigare domar.

En DUI övertygelse kan påverka en persona € s arbete. Detta kan vara fallet när en person har en position som handlar om att köra. Sedan hans driverâ € s licens är sannolikt att hängas, är han sannolikt inte att kunna utföra sina uppgifter. Vissa jurisdiktioner kan erbjuda särskilda tillstånd som tillåter en person att effektivt fortsätta arbeta. Dessa kanske inte är tillgängliga överallt, dock, och de kan bara vara tillgängliga under vissa omständigheter.

  • En person som dömts för en DUI avgift kan tjäna ett fängelsestraff.
  • En andra eller tredje DUI övertygelse lyser typiskt för en styvare straff.
  • I vissa stater termen DUI är reserverad för någon som kör under påverkan av olagliga droger.
  • En person dömd för rattfylleri står inför en DUI övertygelse.