Vad är en Vintage Doll House?

May 19

En vintage doll house är en term som i allmänhet avser alla dockor hus som är någonstans mellan 30 och 100 år gamla. De kan komma i en mängd olika stilar och kan konstrueras med användning av ett brett spektrum av material populära under sin ursprungliga konstruktion. Många vintage dockhus anses samlarobjekt och kan vara värt pengarna, även om detta beror på ålder, stil och skick huset.

Det finns en mängd olika ställen där man kan hitta en vintage dockhus. Antikaffärer eller samlarbutiker kan bära dem, samt pant eller sändningen butiker. Varvet försäljning och loppmarknader är också ett bra ställe att leta, samt återförsäljare online och auktionssajter. Inte alla poster kommer att vara i gott skick, och ibland är det svårt att säga hur mycket slitage ett objekt har när du visar bilder på nätet. Av denna anledning kan de som funderar på att köpa en vintage docka hus för insamling eller vinst vill hålla sig med föremål som de kan visa personligen.

Tappning docka hus kan konstrueras av metall, trä, eller plast. Även ursprungligen för barns lek, kan det inte vara en bra idé att låta små barn leka med en vintage dockhus. Inte bara kan de förstöra eller skada ett hus som är värt pengarna, men husen byggda före 1970 kan innehålla material som är skadligt för barn att förtära. Dessutom kan mycket gamla hus sannolikt att bryta sönder, och små bitar utgör en kvävningsrisk för små spädbarn och barn.

Det finns flera saker att komma ihåg när du åter en vintage dockhus, oavsett om show eller att sälja. Det första är att det är en bra idé att behålla den ursprungliga överklagande av hemmet så nära som möjligt. Färger, material och ytbehandlingar bör hållas nära originalet. Små repor och mindre brister kan lämnas ensam om de inte tar mycket ifrån det totala värdet på hemmet och kommer att lägga till sin charm. Större skala skador bör repareras, men det är ändå viktigt att förändra huset så lite som möjligt från dess ursprungliga skick.

  • Loppmarknader är bra ställen att leta efter vintage dockhus.