Vad är Amakhala Game Reserve?

May 23

Av de dussintals safari loger utspridda Sydafrika, är Amakhala Game Reserve en av de finare angelägenheter i delstaten Östra Kapprovinsen, i havet staden Port Elizabeth. Grundades bara 1999, är parkens 18.000 tunnland (ca 73 kvadrat km) av afrikanska outback prickade med stugor från ett dussin fristående loger, de flesta med egna gourmetrestauranger. Besökare kan njuta av morgon och kväll guidade safariturer i naturreservat och dess ikoniska afrikanska djur samt båtturer längs Bushman River som skär rakt igenom fastigheten.

Djuren som finns innanför stängslet på Amakhala Game Reserve är ett mångsidigt sortiment. Detta inkluderar de så kallade "Big Five" djur - lejon, elefanter, noshörningar, bufflar och leoparder, vilket tidiga afrikanska jägare anses vara den farligaste att jaga till fots. Dessa är bara de mest framträdande av de många djur som lever i detta skyddade område dock. Det kan vara precis lika lätt att upptäcka en gepard, krokodil, wildebeast, giraff, zebra, apa eller en av de mer än dussin arter av antilop.

AAccording till förvaltningen av Amakhala Game Reserve, många av loger drivs av senare generationer av familjer som först bosatte sig detta land i början av 19-talet, vid sidan av britterna. Ekosystemet här växlar mellan tät buske, gräsbevuxen savann och kala, stenig sluttning att skapa en miljö lika fördelaktig för jägaren och den jagade. För att underlätta nerverna, många av loger också har fullt barer.

Några av bevarande ansträngning och djur övervakas Amakhala Game Reserve utförs av en cadre av "frivilliga". För en liten avgift och pantsättning av tjänsten, dessa arbetstagare får rabatterad mat och husrum samt en upp-nära upplevelse med djuren i Afrika. Inte bara är dessa besökare-volontärer i uppdrag att spåra, räkna och observationsuppgifter, men också arbeta för att förbättra ekosystemet i denna djurreservat genom att kontrollera erosion eller fäst vägar. Många även ge styr arbetsuppgifter, på Bushman floden båt eller vid ratten i en av de många taklösa Land Rovers som används i parken.

En mycket bjudet närheten attraktion för besökare till Amakhala Game Reserve är den närliggande Addo National Elephant Park. Denna parkens 444.700 hektar (ca 1783 kvadratkilometer) gör det tredje största reserv i landet samt en av de äldsta, grundat 1931. Elefanten befolkningen i Addo gick från 16 ursprungliga invånare till cirka 550 under 2011.

  • Giraffer kan hittas i Amakhala Game Reserve.
  • Leopards, en "stor katt" arter som sover och äter i träd, är bland de vilt som lever i Amakhala Game Reserve.
  • Lions är bland djuren som finns på Amakhala Game Reserve.
  • Resenärer på safariturer kan upptäcka "Big Five" på Amakhala Game Reserve.
  • Amakhala Game Reserve ligger i Sydafrika.