Håll ett livsmedel tidskrift på spår matvanor

May 19

För att bedöma din kost - om att avgöra om det innehåller viktiga näringsämnen i rätt mängder eller att försöka förstå hur man kan gå ner i vikt - överväga att hålla en mat dagbok. De flesta människor inte göra kopplingen mellan hur de känner och hur mycket de äter tills de håller en mat dagbok, vilket är något mer än ett register över den mat du äter, när du äter dem, och hur du känner när du äter.

Om du äter när du inte är hungrig, du är inte ensam. Många människor gör. Tyvärr, är fysisk hunger ofta lågt på listan över anledningar att äta. Många människor äter eftersom klockan säger att det är dags att, eftersom människor runt dem äter, eller därför ett livsmedel ser helt enkelt eller luktar gott. Det viktiga är att känna igen dessa triggers och hantera känslorna bakom dem på sätt som inte är relaterade till mat. (Självklart, om du är hungrig, så ska du äta.)

En liten bärbar dator eller några registerkort som du kan klippa ihop och passar i en ficka eller handväska kommer att fungera. Spela tre vardagar och en helg dag, eftersom du äter förmodligen annorlunda på helger och av olika skäl. Kom bara ihåg att göra följande:

  • Record allt du äter. Det inkluderar slägga fingret görs genom brownie smeten. Om du äter kex, rekord hur många.
  • Record där du äter. I bilen, tittar på TV, samtidigt förbereda middagen, på kontoret, på en fest.
  • Spela in dina känslor. Vad tänkte du eller känner när du ätit? Var du arg, ledsen eller glad? Eller bara hungriga?
  • . Registrera information omedelbart efter att ha ätit ett livsmedel vill du inte att glömma något eller filtrera dina känslor; dina känslor kan förändras senare under dagen. Du letar efter ledtrådar till varför du äter, inte bara vad du äter.
  • Redigera inte. Försök att vara så korrekt och ärligt som möjligt. Denna information är endast för dina ögon. Det är en tidskrift, inte ett nyhetsbrev. Ingen annan behöver se det.
  • * Analysera din journal i slutet av dagen och bestämma var det behövs förbättringar. Beräkna antalet portioner från varje livsmedelsgrupper i pyramiden. (Bestäm intensiteten i dina känslor och hur de påverkat ditt ätande.)