Vad är Freeze Spray?

June 25

Freeze spray är en handhållen kan av komprimerade gaser som kan användas för att spruta en ström av högtrycksgas från ett munstycke. Fast ofta kallas "tryckluft" frysa sprej inte innehålla luft; istället, oftast innehåller en blandning av fluorkolväten. Denna gas vid övergång är vanligtvis mycket kallt, vilket ger produkten dess generiska namn. Burkarna finns i en mängd olika storlekar och är annonseras för ett antal användningsområden, från hår underhåll till sällskapsdjur sanering och bara om allt som tänkas däremellan.

Pet sanering är en användning för denna komprimerad gas som kommer ut vid extremt låga temperaturer. Genom att använda gas från burk frysa sprej, mjukt eller på annat ohanterliga avföring kan vara nästan frusen, vilket gör det mycket mer solid och lätt plockas upp med en vävnad eller spade för enklare förfogande. Detta kan vara särskilt användbart om ett husdjur har ätit något som har störd hans eller hennes mage och gjort sanering svårare. Det är värt att nämna är dock att de frysning produkter gör lite för att ta bort lukter eller fläckar.

Freeze sprej kan också användas i hårstyling. I denna ansökan, är sprayen avsett mindre att frysa och mer att flytta hår runt. Den komprimerade gasen kan bidra till att skapa kroppen och lyft i håret samtidigt som stylist att styra riktning och tillämpning av strömmen av gas. Sprayen används ibland med en annan stylingprodukt såsom hårspray eller gel för att hjälpa till att bibehålla formen på håret efter sprutning.

Den relativt höga hastigheten för gasen släpps ut från sådana burkar gör det också utmärkt för rengöring damm ur små områden som inne kuriosaskåp eller datorer. För detta ändamål många datorbutiker eller större butiker med dataavdelningar säljer burkar av frysspray för att hjälpa till i rengöring och underhåll. I denna ansökan ska produkten användas i korta skurar som längre sprayer kan orsaka en kort uppbyggnad av fukt som kan skada känsliga elsystem.

Bland några av de mer ovanliga användarna av frysning sprej är chocolatiers, som använder den kalla spray i byggandet av stora chokladskulpturer. Två separata bitar av choklad kan ha värme tillämpas på vissa områden på dem för att göra choklad mjuk. Smält områden på varje bit är sedan trycks ihop. När frysspray appliceras på området, stelnar den kalla choklad och kan effektivt smälta samman de två delarna i ett.

Det är viktigt att notera att många fryssprut kapslar innehåller drivmedel som kan missbrukas för rekreation drogsyfte. För att förhindra sådana åtgärder har vissa tillverkare lagt till kemikalier till gasen inne i burkar som har en mycket dålig smak och gör inandas produkten obehaglig. Detta bidrar också avskräcka små barn av misstag andas in några stora mängder av drivmedel.

  • Freeze spray kan användas för att sammansmälta två chokladbitar tillsammans.
  • Freeze spray.