Vad är Ingham Method?

June 21

Den Ingham Method är en vanlig form av zonterapi som praktiseras runt om i världen. Zonterapi är ett sätt att stimulera reflexområden eller delar av kroppen där nervändar buntas, mest populärt händer, fötter eller öron. Bruket att zonterapi innebär ett tryck på dessa reflex områden med hjälp tummar och fingrar, och det används för att förbättra blodtillförseln, minska nervositet, stress och spänningar och hjälpa patienter att slappna av.

Ingen vet exakt när zonterapi uppfanns, men tekniken tros går tillbaka till egyptiska civilisationer. Den Ingham Method är uppkallad efter Eunice D. Ingham, en sjukgymnast och massör som utvecklat konceptet under tidigt 1930-tal. Enligt historiska konton, raffinerade hon metoden under loppet av behandling av hundratals patienter och kartlägga reflexpunkter i foten i processen.

Hon kom fram till att fot reflexpunkter var en exakt spegelbild av placeringen av organ och körtlar i kroppen. Tanken är alltså att genom att trycka på reflex områden på undersidan av fötterna med sina tummar, kan utövare stimulera nervsystemet, fastställa orsaken till smärta och lindra spänningar. Omfattningen av trycket justeras utifrån varje patients tolerans eller tryck sensationer. Det finns inga kända biverkningar.

Reflexologer, massageterapeuter och andra utövare av Ingham Method bara använda sina händer, inga prylar, och främja teknik som holistisk, naturligt och säkert. International Institute of Reflexology i Florida säger syftet med zonterapi är inte att ersätta konventionell medicinsk behandling, men för att främja bättre hälsa och välbefinnande. Institutet grundades av Eunice Ingham brorson, Dwight Byers, och det erbjuder certifieringsutbildning på Ingham Method och zonterapi remisser.

Den Ingham Method och andra former av zonterapi är inte allmänt accepterade i det medicinska samfundet. Många ansåg att det var en icke-vetenskaplig praxis. Vissa ser det som meningslöst i samband med behandling sjukdomar eller sjukdom och avfärda det som en fotmassage som sätter dig på kroken för ca $ 35 $ (USD) till $ 100 USD per session. Typiskt varar en session 30 minuter till en timme.

Eunice Ingham publicerade boken The Stories fötterna kan tipsa 1938, som översattes till sju främmande språk under kommande år. Hon dog 1974 vid en ålder av 85. Fram till 80 års ålder, hon reste landet går till verkstäder och bokrecension, försöker sälja begreppet Ingham Method till allmänheten och potentiella utövare såsom naturläkare, osteopater, massage terapeuter, sjuksköterskor och sjukgymnaster.

  • Några avvisa Ingham Method som något annat än en dyr fotmassage.
  • Även zonterapi har utövats i tusentals år, samtida vårdpersonal diskutera dess effektivitet.
  • Zonterapi, inklusive Ingham metoden kan utföras på människors händer.
  • Man tror att en zonterapi massage till foten kan minska smärta och stress i hela kroppen.