Vad är en ergonomisk Ball Chair?

April 28

En ergonomisk boll stol är en intressant typ av kontorsstol som kombinerar de vanliga funktionerna i en skrivbordsstol, såsom rullande hjul, med sittande fördelarna med att använda en uppblåsbar boll. Läkare rekommenderar ofta att människor som har ryggproblem använder en stor uppblåsbar övning boll för sittande. Detta kanske inte är helt praktiskt för kontoret och ergonomiska boll stol är ett svar på frågan.

De flesta av dessa stolar har två delar, den uppblåsbara bollen och en ram som har hjul i vilken kulan passar. De flesta stolar har också en baksida och har armstöd. Ryggen kan inte användas mycket om människor sitter på bollen ordentligt. Stolarna också normalt kommer med en handpump så att bollen kan blåsas efter behov, vilket kan krävas på en ganska regelbundet.

Att ha bollen sektionen från golvet kan ge lite extra stabilitet och de flesta ergonomiska boll stol typer lämpar sig för eventuella vikter och är höj- och sänk. Detta kan göra en enorm skillnad på kontor där skrivbord är på olika höjder och kanske inte lämpliga för boll sittande. När människor är vana att balansera på bollen, tenderar de att kunna dra full nytta av den chairâ € s hjul för att flytta stolen fram och tillbaka efter behov.

Två huvudtyper av ergonomiska boll stolar finns. Man har en äggformade bollen och kan dubbade den schweiziska ägget stolen. Andra stolar har fullt rund boll.

Båda typerna av kulor kan ta lite justering. När folk är vana att sitta på träningsbollar, kan de lätt skifta från en boll till en boll stol. Andra kanske behöver träna för att hålla balansen. Några förslag är att folk tar bort bollen från stolen först att öva sitta på det innan du försöker helt monterade ergonomisk boll stol.

Träningsbollar och den ergonomiska boll stol ger vad som kallas aktiv sittplatser. Detta innebär att kroppen inte kan nedgången i stolen. Istället för att hålla balansen, måste folk koncentrera sig på att hålla ryggen i linje och utnyttjar kärna muskler. Denna medvetenhet bidrar till att upprätthålla korrekt hållning och kan vara till stor nytta för människor som måste sitta under långa perioder eller som har ryggproblem som gör att sitta obekvämt.

Vissa människor don € t vill ge upp sina träningsbollar för ergonomisk boll stol eftersom de hittar theyâ € re passar perfekt och ungefär halva priset. Den huvudsakliga nackdelen med att använda en kula är att människor kan hamna sitter på en yta som har varit i kontakt med golvet. När hålla kontorskläder snyggt och rent, kan detta inte alltid önskvärt.

  • Ergonomiska boll stolar erbjuder fördelarna med stabilitetsbollar.