Vad är Vegan Protein Bars?

May 6

Vegan protein barer inte innehåller något mejeri, ägg eller andra animaliska ingredienser. En person kan köpa vegan protein barer eller göra sin egen hemma. Vissa protein barer råkar vara vegan utan att stämplas som sådan. Som med icke-vegan barer, kan mängden kalorier, protein och andra näringsämnen varierar mycket från bar till bar. Vanligtvis barerna får sin protein från soja ingredienser. Idrottare brukar äta barer efter att ha arbetat för att hjälpa till att bygga muskler, men de kan även avnjutas som en enkel fika.

Antalet kalorier och gram protein bestämmer användningen av vegan protein barer. Vissa barer har cirka 10 gram protein per 50 gram bar, medan andra hävdar att protein barer men har endast cirka 5 gram protein. Bars med högre mängd protein kommer att vara mest fördelaktigt efter ett träningspass. Om en person vill protein över andra näringsämnen, såsom kolhydrater och fett, ska hon läsa näringsinformation på varje förpackad proteinbar innan du köper den.

Vegan protein barer kan eller inte kan vara specifikt märkta vegan. I många fall är vegan barer också med förment friskare ingredienser, såsom oraffinerat sötningsmedel, råa livsmedel eller ekologiska ingredienser. Om en kund är intresserad av att köpa en bar som inte är specifikt märkt som vegan, kan han läsa ingredienslistan, söker animaliska ingredienser. Vassle, som kommer från mejeriprodukter, är en vanlig ingrediens i protein barer som annars skulle vara vegan.

Proteinet i många vegan protein barer är sojabaserad, eftersom soja är en billig proteinkälla. Andra vanliga vegan proteinkällor inkluderar nötter såsom mandlar samt jordnötter. Andra fält kan använda frön såsom linfrön, solrosor frön och pumpafrön för att lägga till några protein, nyttiga fetter och näringsämnen.

Vanligtvis vegan protein barer har en söt smak för att göra dem mer tilltalande. Många barer är sötade med lönnsirap eller andra oraffinerade sötningsmedel, såsom agave nektar. Många barer är choklad smaksatt, medan andra har torkade frukter. Några barer är salta och få mycket av sin smak från nötter och frön.

Vegan protein barer kan lätt göras hemma genom att kombinera sojaprotein pulver, hela korn som havregryn och sötningsmedel och nötter. Efter det att ingredienserna blandas tillsammans, kan de formas till stänger och lagrades i frysen eller kylskåpet tills klar att äta. Vanligtvis är hemlagad barer äts råa.

  • Vegan proteinbar.
  • Vegan protein barer kan innehålla linfrön.
  • Många människor är allergiska eller känsliga för vassle och fann laktos i mejeriprodukter.
  • Vissa vegan protein barer innehåller pumpafrön.
  • Sojaprotein pulver kan användas för att framställa vegan protein barer hemma.