Vad är en Advance Rate?

April 30

Ett förskott räntan är en procentsats av värdet på en tillgång som en långivare kommer att använda för att bestämma mängden av ett lån eller kredit för en låntagare. Vanligtvis kommer långivaren att bedöma den samlade finansiella situationen för låntagaren, med hänsyn till möjligheten att återbetala lånet i enlighet med standardvillkoren. Efter att ha bekräftat det aktuella marknadsvärdet av tillgången som erbjuds som säkerhet, kommer långivaren sedan meddela låntagaren av hans eller hennes nuvarande förskott satsen och det maximala belopp som kan lånas. Detta tillvägagångssätt bidrar till att minimera risk som långivaren, eftersom säkerheten sannolikt är tillräckligt för att ta igen den skuld i händelse av fallissemang.

Medan förskott priser är starkt baserat på värdet på den tillgång som låntagaren vill pantsätta, kommer långivarna också överväga annan relevant finansiell information. Detta inkluderar att identifiera applicantâ € s nuvarande kreditbetyg, inkomstnivå, och förhållandet mellan denna inkomst till andra skuldförbindelser som kan finnas. Om långivaren bestämmer att den sökande är kreditvärdig, och har förmågan att konsekvent göra månatliga betalningar på lånet, processen går vidare till att bedöma värdet på den tillgång som erbjuds som säkerhet.

När värdet på säkerheten är etablerad, sätter långivaren andelen detta värde som det högsta belopp som långivaren är villig att förlänga en del av lånet eller kredit. Till exempel, om långivaren bestämmer att borrowerâ € s förskott uppgår 80%, och den pantsatta egendomen har ett aktuellt marknadsvärde på $ 1,000.000 amerikanska dollar (USD), det högsta belopp som långivaren kommer att godkänna är $ 800.000 USD.

Tillämpningen av ett förskott räntan är i bästa intresse för båda parter. För långivaren, hjälper denna process för att öka chanserna att tjäna en avkastning på sin investering i låntagaren, även om lånet går så småningom in i standard. Samtidigt, har låntagaren fördelarna med att ta emot mer konkurrenskraftiga räntor än vad som skulle vara möjligt med ett lån utan säkerhet, och är i mindre risk för overextending sina finanser, förutsatt att låntagaren var flitig i beräkningen av förskottet hastigheten. Med hjälp av förskottet takt som grund för låneverksamhet till potentialen för båda parter får vad de vill ha från affärsrelationen är kraftigt förhöjd.