Vilka är de bästa tipsen för meditation hemma?

November 11

Meditation hemma i allmänhet anses vara en viktig del av en meditation. De som vill dra nytta av hemma meditation i allmänhet rekommenderas att närma meditation med en känsla av disciplin. Ställa undan en tid och plats för daglig meditation hemma tros vara fördelaktigt. Avskaffandet av distraktioner från både inom och utanför hemmet kan hjälpa hem meditatörer fokusera sina sinnen. Många experter rekommenderar att experimentera med olika meditationstekniker och verktyg för att hjälpa till att förbättra hemma meditation erfarenhet.

Tystnad och en lugn miljö är viktiga för att lyckas med ett hem meditation rutin. Många experter rekommenderar att avsätta ett helt rum i hemmet för meditation, men ett mindre område kan avsättas för dem med begränsat utrymme. Meditation altaren, ljus och avkopplande dofter, såsom sandelträ eller jasmin, kan vara till hjälp för att fokusera uppmärksamheten och sinnet. Meditation altare är i allmänhet mycket små och kan vara dekorerad med föremål av andlig eller personlig betydelse, liksom föremål från naturen, såsom blommor. Avbrott av alla slag bör generellt elimineras under försök till meditation.

Människor som börjar en meditation hemma i allmänhet rekommenderas att prova olika meditationstekniker, eftersom olika tekniker kan vara mer eller mindre väl lämpade för olika typer av människor. Vanliga meditationsställningar inkluderar sitt sig i lotusställning eller i en annan med benen i kors ställning, eller upprätt i en stol. De som har problem sitter upprätt kanske kan meditera i en tillbakalutad ställning. Experter betonar typiskt att varje kroppsställning är lämplig för meditation hemma, så länge som den tillåter ryggraden att förbli rak. Fysisk komfort anses nödvändig, eftersom obehag kan skada mental fokus.

De som upplever muskeltrötthet och stelhet under ett hem meditation kan få råd att införliva ett par minuter av stretching före och efter varje session. Ögonen kan hållas öppen om att stänga dem visar sig vara för störande. De som utövar meditation hemma ofta uppmanas att hålla ögonen öppna och fokusera blicken på en ljuslåga, eller annat föremål direkt framför ögonen, i syfte att bidra till att förbättra mental fokus.

En av de viktigaste tips för dem som tränar meditation hemma är att avstå från att ge vika för frustration, ilska, besvikelse eller andra dömande attityder om kvaliteten på varje enskild meditation. Bruket av meditation tros ge resultat på lång sikt, inte sådana att analysera resultaten av varje enskild session gör vanligtvis erbjuda några fördelar. Hem meditatörer allmänhet rekommenderas att försöka meditation i 10 till 25 minuter kontinuerligt, eller som dikteras av personliga behov.

  • Det är viktigt att avsätta en viss plats för att meditera hemma.
  • Avslappnande dofter, likt en jasmin-doftljus, kan hjälpa vissa människor mediterar.