Förstå kardinal regler för en fågel-Friendly Yard

November 14

Det bästa stället att börja titta på fåglar är nära hemmet. Fåglar finns i de flesta gårdar och trädgårdar, oavsett hur små eller stads utrymmet kan vara. Men varför nöja sig med slump robin? Om du ger fåglar med några roliga grejer och nöjen, kommer de hänga runt din gård eftersom det är en trevlig plats att vara.

Fåglar behöver fyra grundläggande saker för att överleva: mat, vatten, tak över huvudet, och en plats att bo. Du kan locka fåglar med dessa fyra erbjudanden, oavsett var du bor, även i den urbana hjärtat av en stor stad. De första tre - mat, vatten och tak över huvudet - är ganska enkla att erbjuda. Den sista, en plats att bo, kräver lite mer ansträngning, men erbjuder mycket större belöningar till dig och fåglarna.

Äta som en fågel

Tänk på din fågel utfodring vara en pågående experiment. Använd trial and error för att avgöra vilken mat dina fåglar gillar. Också experimentera med hur du erbjuder livsmedel till fåglarna, eftersom inte alla fåglar gillar att äta på samma sätt. Inte alla människor som lasagne, eller trumpinnar, eller drive-genom fönster eller tjusiga restauranger och inte alla fåglar som alla fågel livsmedel eller alla fågelholkar.

Var du bor i Nordamerika har bäring på vilka fåglar du kan locka till din gård. Fåglarna vid matare i en lantlig Ohio gårds är mycket skillnad från dem i en central Kalifornien varvet. Det senare blir Kalifornien vaktlar och gul-billed skator, de tidigare kardinaler och Blue Jays.

  • Frön. Bird utfodring innebär frön. Svart-olja solrosfrö är den mest allmänt använda utsäde för fågelmatning eftersom det äts av många matar besökare, inklusive chickadees, mesar, finkar, grosbeaks, kardinaler, nötskrikor, nötväckor och hackspettar, bland annat.

Fågel utfodring s andra populära frön inkluderar: randigt solrosfrön, solros hjärtan, hirs, safflor, spruckna majs, jordnötter och jordnötsbitar, niger eller tistel frö, och blandade frön innehåller milo, vete, hirs och spruckna majs.

  • Matare. Idag så många feeder typer och stilar finns som det finns solroskärnor i en 50 pund påse av utsäde. Den idealiska utfodringsstation har:

En stor plattform feeder några meter från marken med solrosfrö och blandas frö på den

Ett rör feeder eller två erbjuder solrosfrö, solros hjärtan, eller tistel frö

Magasinmatare dispense solrosfrö

En satellit matare med solrosfrö, hjärtan, eller jordnötsbitar

Ett område med öppen mark för spridning blandat frö, med en närliggande härbärge eller brushpile


Starta helt enkelt, och sedan expandera matningsoperation i din egen takt. När du har fått grunderna ner, kan du och dina fåglar gå vidare till andra delar av fågelmatning, inklusive erbjuder frukt, nötter, talg, och specialiserade livsmedel och matare att tillgodose (eller avskräcka) vissa matar besökare.

Att få vatten

Få varelser på planeten kan överleva utan vatten. Fåglar är inte annorlunda. Fåglar behöver vatten för att dricka, för att hjälpa till med matsmältningen och för bad (se figur 1).

Förstå kardinal regler för en fågel-Friendly Yard

Figur 1: En amerikansk steglits och en brun thrasher njuta av en fågelbad med en dripper. Fin slangen ansluter till en adapter på slangen tapp; en avstängningskran justerar graden av dropp.

Det finns inget värre för en fågel än ett gäng smutsiga, tovigt, har väl inte-varit-tvättade-in-dagar fjädrar. Smutsiga fjädrar inte isolerar bra, de inte erbjuder optimal flygning, och, låt oss inse det, smutsiga fjädrar inte bra ut.

Du kan göra din del för aviär hygien genom att erbjuda vatten till fåglarna i din trädgård. Om du inte har en naturligt förekommande bäck eller damm på eller i närheten av din bostad, överväga att sätta ut ett fågelbad.

Kom ihåg följande för en ideal fågelbad set-up:

  • Badet ska ha en stor, grund, cement sten, eller komposit skål förhöjda något över marken. Genom grunt, säger mindre än 3 inches djup och grundare desto bättre. (De flesta fåglarna inte gillar den djupa änden.)
  • Ytan på badet bör inte vara så smidigt att fåglar inte kan få en säker grund. Om det känns hala för dig, överväga grovbearbetning upp ytan på badet lite. Eller överväga att lägga några nävar små, grovt grus i botten av badet. Detta ger bättre fågel fot.
  • Hällar bör placeras i vattnet för att ge grunda områden och säker grund. Inte alla fåglar som total-immersion bad.

Om du inte kan sätta din fågelbad i skuggan av ett träd, placera den nära någon typ av lock. Fåglar blir nervösa när de är alla våt (våta fåglar kan inte flyga väl). Shelter gör dem att må bättre, och om skydd är nära, de är mer benägna att stanna och bada än att smutta och flyga, eller inte sluta alls.


Regelbundet rengöra din fågelbad, åtminstone en gång i veckan. Fåglar dricka det här vattnet. Om du var tvungen att dricka ur ditt badkar, skulle du inte hellre det hade bara varit rengöras?

Gimme shelter

Anta att du är en vit-throated sparrow förstrött sparkar igenom fröna utspridda på marken under en utfodringsstation. Plötsligt, en av dessa irriterande perky svart-capped chickadees sitter på röret mataren ovanför dig larmar samtal som innebär en hök är i närheten.

Swooooooosh!

Tur för dig, har den typ mänskliga ägaren av denna bakgård placerad matare nära flera vintergröna träd och en humongous brushpile (se figur 2).

Förstå kardinal regler för en fågel-Friendly Yard

Figur 2: Denna brushpile ger välkommen respit för ett träd sparv och en östlig towhee.

Bra skydd. Det är därför du gillade den här gården och beslutade att stoppa här för en bit mat. Att vara en invånare av de brushy fältkanterna, du lugnt hoppa in i mitten av brushpile och vänta på sharpie att bli uttråkad (eller tur) och lämna.

En bakgård kan ha alla perfekta matare och bästa fågel livsmedel, men fåglarna kommer att ignorera det om ingen ordentlig härbärge, eller lock, finns i närheten. De är inte dumma. Liksom människor, fåglar behöver skydd från dåligt väder. Och fåglar och människor vill ha en mysig plats att sova, hönshus, och gömma sig från rovdjur.

Shelter kan komma i många former: luftig områden, buskar och buskar, träd, brushpiles, skog, och även byggnader (lada ugglor och ladusvalor fått sina namn på detta sätt). När man tittar på installationen av utfodringsstation, prova att tänka som en fågel:

  • Var är närmaste plats du kan gå för att gömma sig från fara?
  • Hur är det i dåligt väder? Är matare utsätts för direkt vind, snö, eller regn?

Om inget skydd är bekvämt att området matare, skapa lite skydd, såsom en omedelbar brushpile.

Holkar: Göra ett hus ett hem

Alla fåglar som vågar in i din varvet gynnas av en varierad livsmiljö. Vissa arter utnyttjar människotillverkade skydd -. Vanligen kallade fågelholkar eller holkar Birdhouses kommer i hundratals former och storlekar, mönster och färger.

När du lär känna fåglarna i din trädgård, kan du rikta huset som du lämnar till maximera fåglarnas nytta. Bland de arter som använder bostäder är blåsångare, chickadees, titmice, hackspettar, nuthatches, sväljer, vissa flycatchers, och även några sångare, ankor, hökar och ugglor. Men kom ihåg, inte alla fåglar använder birdhouses, precis som inte alla fåglar besöker fågelmatare.

Varje erfaren fågelskådare kommer att säga att du hittar de flesta fåglar i "kant livsmiljö." Edge livsmiljö är det område där två eller flera naturtyper möter, till exempel när en äng livsmiljö möter kanten av en skog livsmiljö. Eller när en tjock, övervuxna brushy området gränsar en körbana.

Den största mängd livsmiljö uppstår där naturtyper möter, så det är inte bara en tillfällighet att kant livsmiljö är där fåglarna är. Fåglar föredrar varje enskild typ av livsmiljö kan potentiellt vara på den plats där dessa livsmiljöer träffas. Och med lite kreativt tänkande, kan den platsen vara i din bakgård.