Vad är ett unikt värde Proposition?

November 4

Ett unikt värde proposition är också känd som en unik selling proposition. Det är en term som används i verksamheten för att beskriva vad som skiljer företaget bortsett från alla de andra konkurrenterna i branschen. Företagen använder det unika värde proposition att positionera sig på marknaden och som en del av företagets marknadsföringsstrategier, taktik och meddelandetjänster.

Med andra ord, är det unikt värde ett uttalande som tydligt förklarar varför en kund ska köpa från eller göra affärer med företaget. Om inte ett företag har uppfunnit en patenterad eller unik produkt eller tjänst, andra företag erbjuder samma specifika produkt eller tjänst, eller något liknande nog att det kunde vara ett substitut. Nyckeln för att konstruera ett unikt värde proposition är att fokusera på de fördelar som företaget erbjuder till kunder som konkurrenter inte erbjuder.

Till exempel kan en mobiltelefon företag säger att de erbjuder de mest tekniskt avancerade mobiltelefoner i världen. Detta har mycket liten betydelse för de konsumenter som är intresserade av att köpa en mobiltelefon, särskilt eftersom det finns så många mobiltelefon företag konsumenterna kan vända för att köpa telefonen.

Istället behöver mobiltelefon företaget att fokusera på hur dess mobiltelefoner skiljer sig från alla de övriga. Den unika värde proposition kan vara något som liknar "Vi erbjuder den enda fickformat mobiltelefon i världen som har mer mjukvara och fungerar snabbare än din hemdator." Denna unika värde proposition förklarar mer ingående hur eller varför detta mobiltelefon företaget står bortsett från resten, samtidigt gynnar konsumenterna.

Vissa tänker på ett unikt värde proposition som liknar den hos en hiss tal. En hiss tal är vad någon säger till någon i en hiss när de bara har ungefär 20 sekunder eller mindre att sälja dem på en idé, produkt eller tjänst. Det är en kort, enkel och kortfattad redogörelse som intriger lyssnaren nog att vilja ställa frågor för att lära mer om idén, produkt eller tjänst. Detta är vad ett unikt värde proposition är.

De flesta värde proposition uttalanden börja med en version och förfinas tills den möter företagets behov. Till exempel kan ett värde proposition börjar som, "ABC Company är den enda leverantören av patentsökt kapitalförvaltning programvara för förmögna finansiella rådgivare, sparar finansiella företag mer än 500 miljoner dollar per år." Detta uttalande kan utvecklas till något mer exakt och minnesvärd, till exempel "ABC Company är den främsta leverantören av finansiella verktyg för förmögna kunder och rådgivare."

  • Ett unikt värde proposition är ett uttalande som tydligt förklarar varför en kund ska köpa från eller göra affärer med företaget.