Är det Stealing att använda någon annans trådlösa Internet Service?

April 9

Använda någon annans trådlösa tjänster är faktiskt stjäla, eftersom det innebär att man använder en resurs som någon annan har betalat för utan att betala för det. Det kanske inte alltid är helt oetiskt, men speciellt om du talar om det med personen, och i vissa samhällen, kan anonyma främlingar aktivt främja användningen av deras trådlösa genom att lämna nätverket oskyddat och inbjudande människor att använda den.

När någon beställer trådlösa tjänster, måste han eller hon investera i en router och vara beredda att betala månadsavgifter för tillträde. Använda någon annans trådlösa tjänster kan vara gratis för användaren, men inte för den person som äger kontot. Även om det kan vara frestande att dra fördel av ett osäkert nätverk för att spara pengar, det finns vissa nackdelar med att använda någon annans trådlösa, både för ägaren av tjänsten och användaren.

För ägare, är den klar nackdel att när människor kombitrafik på deras nät, äter upp bandbredd. Detta kan göra Internet-tjänst långsam för de människor som faktiskt betalar för nätet, vilket kan vara frustrerande. Dessutom, om tjänsteleverantören har en bandbredd mössa eller ersättning, tjänsten kan skäras av om ersättning överskrids, eller en extra summa kan inklämt räkningen. Dessutom människor som använder nätverket skulle kunna komma åt andra datorer i nätverket, om deras användare har satt sina datorer för att dela data, och detta kan äventyra integriteten i maskinerna själva, liksom de data som finns på dem.

För någon som använder någon annans trådlösa tjänster, är den främsta nackdelen att tjänsten skulle kunna hoppa av avskurna plötsligt, och ägaren av nätet kan besluta att starta piggybackers utanför nätverket via administrationsmjukvaran. Det lämnar också en dator potentiellt sårbara, enligt ovan. I vissa regioner, människor kan åtalas för stöld av Internettjänst, och de kan bli skyldig att betala böter, utföra samhällstjänst, eller straffas på annat sätt.

Använda ett trådlöst nätverk som någon annan har satt upp är inte alltid nödvändigtvis fel, dock. Ibland grannar band tillsammans för att dela tjänsten, till exempel, i vilket fall räkningen kan delas. När någon har problem med sin internettjänst, kan han be en granne om han kan använda hennes för ett par dagar medan problemet är löst. I andra fall bör människor som tror att Internet är tillgänglig för alla kan lämna sina nätverk utan säkerhet, så att andra människor kan komma åt dem.

  • Vissa företag erbjuder gratis Wi-Fi som en perk till besökande kunder.
  • Använda ett oskyddat nätverk utan tillstånd är inte bara oetiskt, men det kan också vara skadligt för ens privatliv.
  • En trådlös router används för att sända på internet för fjärr bruk, och är oftast säkrad för privat tillgång.