Vilka är fördelarna med Exfoliating Daily?

December 11

Exfoliating dagligen är en metod som kan förbättra hudens utseende. Exfoliating fungerar genom att öka den hastighet med vilken döda hudceller fälls från ytan av huden. Denna utsöndring av döda celler är en naturlig process, men saktar med åldern, och är ibland för långsam i människor benägna att akne och finnar. Exfoliating dagligen kan bibehålla förbättringar i hudens utseende och minska förekomsten av finnar.

Huden exfolierar naturligt på egen hand, men exfolierande ser dagligen att det händer tillräckligt snabbt. För barn, tonåringar och människor i tjugoårsåldern, nya hudceller visas i högre takt, så döda celler fälls snabbare också. Med tiden dock, skador från solen, hormonella förändringar, och åldrande bromsa hudens-shedding processen, och produktionen av nya hudceller saktar också. Detta kan leda till oönskade förändringar i hudens struktur och utseende. Genom att ta bort "gamla" celler, ser huden naturligt yngre.

Kemiska exfolierande gillar alpha hydroxy syror (AHA) och beta hydroxy syror (BHAs) används ofta som ingredienser i tvål, rengöringsmedel och krämer. Dessa är det bästa valet för dagligt bruk, eftersom de är milda och inte skadar huden. AHA som glykolsyra och mjölksyra är vattenlösliga exfoliants bäst används för torr hud och människor som vanligtvis inte har finnar. BHAs, liksom salicylsyra, är oljelösliga och bättre förmåga att penetrera porerna än AHA. Därför är en BHA är ett bättre val för exfoliering när fet hud och återkommande finnar är problematiska.

En annan fördel med exfolierande dagligen är att moisturizers kommer att absorberas bättre efteråt. Detta kan jämna rynkor, minska strävhet och torrhet i huden, och göra den mer följsamma. Alla dessa fördelar bidrar till yngre hy. Exfoliation kan också stimulera produktionen av kollagen, ett protein nödvändigt för frisk hud.

De flesta människor har möjlighet att tolerera exfolierande dagligen med over-the-counter AHA och BHA-innehållande produkter. Om mild torrhet eller känslighet inträffar, hoppa en dag kommer förmodligen lindra problemet. AHA och BHAs kan öka hudens känslighet för solskador, så att använda solkräm blir ännu viktigare. Den rekommenderade ordningen för tillämpning är att använda en exfoliant, följt av en fuktkräm, sedan solskyddsmedel.

Med hjälp av en microdermabrasion produkt hemma är ett annat sätt att exfoliera huden, men det rekommenderas inte för dagligt bruk. Denna process innebär skrapa bort döda celler med en grov, slipduk eller grädde. Detta är en mycket mer noggrann procedur, så överanvändning kan lätt orsaka rå hud eller sämre. Börja använda microdermbarasion med en veckas mellanrum och i små mängder för att hitta rätt balans.

  • Tvålar som innehåller exfolierande kan hjälpa gnugga bort torr hud.
  • Med hjälp av en daglig exfoliant kan hjälpa till att minimera porer utseende.
  • Exfolierande med sockerprodukter hjälper lindra torra hudfläckar.