Vad är Glutation Soap?

November 19

Glutation tvål är en typ av tvål som i allmänhet är berikad med L-glutation, en antioxidant förening som typiskt alstras av en frisk människokropp. Kroppen producerar normalt mindre av detta ämne när den åldras. L-glutation sägs bidra till att motverka de skadliga effekterna av fria radikaler, hjälper till att bromsa åldrandeprocessen och förhindra degenerativa sjukdomar. Det kan hjälpa till att förhindra och omvända solskada på huden. Tillämpa l-glutation på huden i form av glutation tvål sägs hjälpa kväva hudens produktion av melanin, eller pigment, för att lätta på huden och hjälper till att minimera uppkomsten av hud missfärgningar och ärr.

Experter hudvårds tror glutation tvål kan ha ett antal fördelar hudvårds. Den aktiva ingrediensen, l-glutation, tros vara en av de mest kraftfulla antioxidanter som finns. Tvål, krämer och lotion innehållande l-glutation används ofta för att hjälpa till att förbättra utseendet av fina linjer och rynkor, för att hjälpa huden att behålla sin ungdomliga elasticitet och utseende. Många tror att glutation tvål kan bidra till att förbättra hudton och hy. Det kan bidra till att förhindra uppkomsten av akne, och kan även hjälpa till att blekna ärrvävnad kvar av acne.

Tvål, lotioner och krämer som innehåller l-glutation används ofta för att lätta hud. Ett antal hudtillstånd kan orsaka mörkning och missfärgning av huden, såsom melasma. Åldersfläckar, sön fläckar, fräknar, och allmänna hyperpigmentations i huden är alla sägs att dra nytta av den vanliga tillämpningen av glutation tvål. Resultaten av denna hudbehandling är generellt kumulativa. De flesta människor som vill dra nytta av de hudblekande effekter av l-glutation uppmanas att tillämpa tvål, kräm eller lotion dagligen under flera veckor.

Glutation tvål tros orsaka färre skadliga biverkningar än andra hudtonande agenter. Det beror på ämnet produceras naturligt inuti normal kropp, och därför är vanligtvis inte frätande på huden.

De flesta tvålar gjorda med l-glutation inkludera ytterligare ingredienser som anses fördelaktigt för hudens hälsa. Dessa innehåller ofta andra antioxidanter, såsom vitamin C, vitamin A, eller vitamin E. ombud såsom alfaliponsyra får tillsättas kvalitet glutation tvål, eftersom de tros bidra till att höja och stödja antioxidant effekt av l-glutation. Fuktgivande ingredienser också ofta förekommer i dessa tvålar. Kosttillskott som innehåller l-glutation kan också intas för att stödja hälsa i kroppen som en helhet, men effekterna av dessa tillskott på hudens hälsa ännu inte fullständigt dokumenterade.

  • Glutation tvål kan hjälpa behandla akne.
  • Den regelbundna tillämpning av glutation tvål sägs vara till nytta för fräknar.
  • Glutation tvål kan användas för att behandla aktiva acne samt att blekna ärrbildning.
  • Många tvålar som innehåller l-glutation innehåller även vitamin C och andra antioxidanter.
  • Effekterna av kosttillskott som innehåller L-glutation på huden har ännu inte dokumenterats.
  • Hyperpigmentations i huden kan dra nytta av regelbunden användning av glutation tvål.