Low-Cost Perks alla företag kan erbjuda sina anställda

November 15

Mindre företag har inte råd alla anställdas förmåner större företag kan erbjuda, som regel. Men attraktiva personalförmåner slipper dyra. Här är några billiga men inte mindre tilltalande förmåner:

  • Filmer: Dessa kan antingen vara en grupp utflykt eller fribiljetter.
  • Speltid: Vissa företag ger fotboll, bordtennis eller biljard i deras pausrum.
  • Anställd remiss bonus: Om en befintlig anställd rekommenderar en ny hyra som stannar på jobbet för en viss tid - oftast 60 eller 90 dagar - ge den hänskjutande anställde en kontant belöning.
  • Nyttiga snacks: Fick ett träningspass rum? Dina anställda behöver energi för att göra det bästa av varje övning regim. Bränsle som eld genom att erbjuda friska behandlar - fullkorns muffins eller energikakor, frukt, juice och liknande - dagligen eller ens en gång i veckan.
  • Posthantering tjänster: Låt dina anställda posta brev och paket via ditt postrum. De betalar fortfarande för porto, men bekvämligheten är inte mindre tilltalande.
  • Lånad datorer, tabletter och andra elektroniska apparater: Gör det klart att de anställda kan ta hem de bärbara datorer, tabletter, eller andra elektroniska enheter som utfärdas till dem av företaget, men med en stark och tydlig påminnelse om att företagets egendom, teknik och säkerhet politik fortfarande gäller för deras at-home användning av sådana anordningar. Detta kan öka produktiviteten.

    Som en extra perk, tycker om att göra dessa enheter de anställdas egendom efter en tid (en subtil uppmuntran att ta väl hand om maskinen), men du kommer att vilja se till att alla företagets data torkas, återvände, och / eller skyddas innan överföring av äganderätten.
  • Fria seminarier: Proffs talar ofta gratis (för att marknadsföra sig själva) om ämnen som investeringsplanering eller sätt att lindra stress. Se till att närvaro är frivillig, så att tiden inte blir ersättningsbar arbetstid.