Barn som online företagare

October 25

Att bo i en digital värld låter barnen obegränsade möjligheter när det gäller entreprenörskap. Denna digitala tidsåldern ger barnen en unik kompetens med möjlighet att dela denna färdighet med andra, lägga till "online företagets ägare" till listan över möjliga efter skolan och sommarjobb tillgängliga för barnen idag.

Spel skapande

Ett område där digitalt kunniga tonåringar med en entreprenörsanda excel är i videospel skapande. Det finns en mängd olika online och offline kurser för tonåringar som vill lära sig om spelet skapande, programmering och spelutveckling samt sommarläger för den som söker en koncentrerad läroplan att lära sig de färdigheter som behövs för att skapa videospel.

Dessa läger och kurser tillåter tonåringar att interagera med yrkesverksamma inom området och utveckla färdigheter som omedelbart kan sättas för att använda i spelet skapande. Exempel på sådana läger inkluderar

 • Video Game Design Camp vid Michigan State University
 • New York Film Academy Game Design Camp
 • iD Gaming Academy
 • Emagination Speldesign Camp
 • Digital Media Academy

Om du vill stödja ditt barn eller tonåring utforska videospel skapande, kan du ladda ner eller köpa videospel skapa programvara. Följande fria verktyg finns tillgängliga för dem som är intresserade av att lära mer om spelutveckling:

 • Game Maker 8: Detta fria mjukvaruutveckling tillåter användare att skapa spel med hjälp av handledning och en dra-och-släpp-gränssnitt. Användare med mer erfarenhet och förståelse för programmeringsspråk kan skapa mer anpassning inom sina spel.
 • Phrogram: Phrogram är fri mjukvaruutveckling bäst lämpad för folk med viss datorprogrammering erfarenhet som gillar att förvandla dessa kunskaper i spelutveckling kunskap. Phrogram introducerar även datorprogrammering nybörjare till världen av spel skapande. Phrogram är inte helt gratis men erbjuder en 30-dagars gratis testalternativ.
 • Sploder: Detta är en webbplats som tillåter spel skapande nybörjare att göra sitt eget spel gratis. Denna tjänst gör det möjligt för användare att spara spel och dela dem med andra användare på Sploder. Användare kan också dela de spel som de har skapat på egen hemsida, så att vem som helst kan spela spelen.
 • RPG Maker XP: Denna programvara fokuserar på rollspel (RPG). När en användare har skapat ett spel med RPG Maker XP, kan han dela det spelet med alla Windows PC-användare. Medlemmar av en mycket aktiv användargrupp aktie fansidor de skapat tillsammans med spelskapande tutorials.
 • Pygame: Detta gratis online verktyg använder ett specifikt spel skapande language - Python - som är en av de enklare dator programmeringsspråk att lära.

Dator animation och grafisk design

Liksom videospel skapande, inom datoranimation och grafisk design är områden där tekniskt kunniga tonåringar kan utforska karriärmöjligheter från bekvämligheten av sin hemdator. I själva verket, enligt Fast Company, blev en tonårig flicka en ung miljonär efter att ha skapat en MySpace anpassning tjänst och lansera sitt företag på nätet.

Liknande spel skapande, många program och läger finns för att stödja barnen intresserade av att lära mer om datoranimation och grafisk design. Här är några resurser som finns tillgängliga:

 • New York Film Academy 3D Animation Camp
 • North Carolina State University College of Design, Design Läger
 • iD Tech Camps Speldesign & Bildkonst Hybrid
 • Auburn University Design Verkstad
 • Rocky Mountain College of Art och Design, High School Program
 • Digital Media Academy
 • Michigan State University 3D grafik & Animation Camp

Företagare

Precis som barnen kan skapa sina egna bloggar med bara lite hjälp från en förälder, kan de också skapa lättnavigerade hemsidor att visa upp sina färdigheter och kör en online-verksamhet. En mängd olika platser finns för tonåringar som hoppas sälja en produkt eller tjänst på nätet som vill skapa sin egen webbplats:

Bizinate

Bizinate (tidigare, Kidworth) hjälper unga företagare starta egna företag, vägleda dem genom allt från de finansiella aspekterna av att äga ett företag att logistiken för att inrätta ett online-skyltfönster.

Sajten hävdar att via deras webbplats, kan en ambitiös tonåring lansera en verksamhet i tre minuter med ingen kunskap om kodning, måste äga ett kreditkort eller arkivering av juridisk pappersarbete. Med tiotusentals användare redan är Bizinate målet att ge en ny generation av entreprenörer, som börjar med digitalt kunniga tonåringar.

Föräldrar till Bizinate användare kan skapa ett huvudkonto för sina barn, som de kan köra på egen hand, delegera delar av verksamheten till sitt barn. Tonåringar kan skapa och hantera sina konton på Bizinate.

Etsy

Etsy är en online marknadsplats där användarna kan skapa virtuella skyltfönster för att sälja hantverk och föremål som de har skapat. Etsy kontoinnehavare måste vara minst 18 år. Dock är Etsy ett bra sätt för föräldrar att underlätta deras barns spirande affärskompetens och kreativitet genom att arbeta med dem för att skapa en familj webbutik.

eBay

Liksom Etsy, eBay kräver också säljare att vara minst 18 år gammal. Dock ger detta auktionswebbplats familjer att stödja barnen i att sälja försiktigt begagnade varor i vad som utgör en digital loppmarknad, vilket ger barnen möjlighet att använda tekniken för att tjäna pengar och få grundläggande färdigheter marknadsföring.