Hur gör jag en Privatekonomi kalkylblad?

October 25

Skapa en personlig finansiell kalkylblad innebär att man använder ett kalkylprogram för att skapa en organiserad register över återkommande månatliga utgifter, såsom inteckning eller hyra, bil betalningar, verktyg och andra kostnader. Varje typ av utgift ska anges i sin egen kolumn och betalningar görs, bör de listas i motsvarande kolumn. Dessutom bör kalkylbladet lista totala månadsinkomst, liksom de totala utgifterna. Den privatekonomi kalkylblad kan också innehålla ytterligare kalkylblad eller anteckningar för att ge ytterligare detaljer för finansiella siffror.

Med hjälp av en privatekonomi kalkylblad tillåter individer att skapa ett finansiellt instrument för ett brett utbud av möjligheter. Medan användarskapade kalkylblad möjliggör anpassning av budgetar och utgifter, med hjälp av en mall som är inbyggd i din programvara eller laddas ner från Internet kan hjälpa dig att undvika en del av de tekniska aspekterna av att skapa en finans kalkylblad.

Innan hoppa på datorn och slänga ut en privatekonomi kalkylblad, men det är viktigt att skapa en plan. Detta innebär att titta på månatliga utgifter, granska pengar som mottagits från jobb och andra källor och bestämma storleken och omfattningen av kalkylbladet. Att ha en kopia av den tidigare monthâ € s räkningar eller kvitton kan också hjälpa den här processen gå smidigare. Om det tar lite tid att dra dessa dokument tillsammans, bör ett register för finansiella pappersarbete prioriteras efter att ha skapat den privatekonomi kalkylblad.

Den tidigare monthâ € s utbetalningar kommer att ge en grundläggande uppfattning om hur mycket intäkter som behövs för att upprätthålla en viss levnadsstandard. Efter avslutad kalkylblad, kan individer upptäcker att de har en inkomst problemet snarare än en utgifterna problem. Detta resulterar då inte tillräckligt med inkomster är tillgänglig för att betala de kala minimi kostnader i livet. På andra änden av skalan, kan individer upptäcker att deras månatliga utgifter är betydligt högre än väntat. Till exempel, om ett negativt tal är ett resultat av att subtrahera totala månatliga utgifterna från total månadsinkomst, är det dags att skära kostnader.

Skapa standard procentsatser för varje utgift kolumnen är typiskt i en privatekonomi kalkylblad. Till exempel kan ställa in ett tränings utgifter för maximalt 35 procent för bostäder bekostnad vägleda mängden huset bör du hyra eller köpa. Att göra detta för alla utgifter (basera 100 procent som den totala månadsinkomst) bidrar till att skapa begränsningar lätt tillämpas på framtida kalkylblad. Ett bra tips för dessa kalkylblad är att skapa en ny flik för varje månad. Detta möjliggör en direkt jämförelse för månatliga utgifter och inkomster.