Vad Är En Papillote?

October 23

En papillote är en fransk matlagning teknik som ångar mat genom att innesluta den i bakplåtspapper och värma den i en vanlig ugn. Metoden används oftast för att förbereda grönsaker, fisk, skaldjur eller benfria kycklingbröst. Vätska tillsätts ofta till förpackningen för att smaksätta livsmedel och skapa ångan.

Eftersom ångande är en så känslig beredningsprocessen fungerar sv papillote metoden vanligtvis bäst på livsmedel som laga snabbt. För att säkerställa en jämn matlagning, bör posterna vara tunt skivad eller hackad, men ändå robust nog att stå upp mot värmen i ångan. Maten ska också vara mottaglig för att absorbera smaker och smaker överförda av vätskan och örter i paketet.

Fisk är allmänt anses vara den bästa mat att laga en papillote baserat på dess tunnhet och förmåga att snabbt absorbera smaker av kryddor. Majoriteten av recept för fisk sv papillote rekommenderar att du använder en vit, icke-fet variation som torsk, snapper, sula, flundra, havsabborre eller pompano. Fisken bör filéad, inte mer än en tum tjock (ca 2,5 cm) och enhetlig storlek.

För att framställa mat med denna metod, skära en rektangulär bit pergamentpapper ungefär tre gånger storleken på matportionen. Placera maten i mitten av papperet och placera kryddor ovanpå. Julienned grönsaker ofta läggs ovanpå köttet eller fisken på denna punkt för att lägga till färg och smak. Som om inslag ett paket, vik hälften av papperet över toppen av maten, gör samma sak med den andra hälften, och sedan crimp kanterna för att bilda en tät tätning på alla sömmar av paketet. Vissa kockar stapel paketet stängd, vilket fungerar bra men kan mar överklagandet av den slutliga presentationen.

Precis innan den slutliga förseglingen görs, försiktigt hälla den valda vätskan in i inneslutningen. Populära vätskor inkluderar vegetabiliska eller hönsbuljong, vatten eller vin, eller en kombination av dessa ingredienser. För att bestämma den lämpliga mängden av vätska, använda ca en tredjedel av vikten av livsmedlet. Till exempel, om fiskfilén väger omkring åtta ounces (250 ml), bör mängden av vätska vara omkring två och halv uns (75 ml).

Gör den slutliga crimp och dubbelkolla förpackningen att den är ordentligt tätad. Placera paketet på en oljad cookie plåt och lägg den i en ugn förvärmd till den temperatur som anges i receptet. Grädda i den angivna tiden. Maten är normalt redo att tjäna när paketet puffar från ångan och papperet vänder en ljusbrun färg.

Om bakplåtspapper inte är tillgänglig, folie kan oftast framgångsrikt ersättas. Men om sura ingredienser såsom vin, tomater eller citronsaft är en del av receptet, kan folien producera aluminiumsalter som något kan påverka smaken av skålen. Denna reaktion kan också skapa pinholes i folien som gör vätskan läcka från förpackningen.