Vilka är de bästa tipsen för Beskärning pioner?

July 3

Beskärning pioner kan hjälpa dem att utveckla en stark form och friska blommor. Det kan ske på våren eller hösten, även om trädgårdsmästare bör varnas att beskärning på våren ibland kan minska antalet blommor för det året. Medan beskärning pioner, är det lämpligt att inspektera anläggningen för tecken på ohälsa som svampinfektioner så dessa kan identifieras och behandlas så tidigt som möjligt.

På våren kan trädgårdsmästare klippa tillbaka oönskade skott för att hjälpa växten att hålla sin form och se till att basen förblir väl luftad. Detta kan förhindra kolonisering av svamp och insekter. Dessutom, såsom knoppar börjar att utvecklas, kan trädgårdsmästare vill överväga klämmande baksidemallar knoppar. Hantera knoppar gör huvudknopp att utveckla mer fullständigt, vilket ger en prålig, stor blomma. När blommorna har bleknat, kan de vara deadheaded att hjälpa växten spara energi och ge den en mer städad utseende.

Fall pion beskärning kan vara mer aggressiv. Vissa trädgårdsmästare föredrar att klippa sina anläggningar tillbaka varje höst, tar bort döda eller svaga grenar. Om en tredjedel av någon oönskad förgrening kan avlägsnas i ett år, långsamt trimma anläggningen till en önskad form och storlek. Alternativt kan beskärning pioner ske vart tredje år, då trädgårdsmästare kan skära döda skott backa hela vägen till marken. Det bästa alternativet kan lita på utseendet på anläggningen och hur väl den gör i trädgården.

Oroar beskärning pioner Folk ska veta att dessa växter är relativt motståndskraftig. Inte beskärning alls under det första året brukar rekommenderas för att ge plantan en chans att etablera sig. Eftersom det börjar frodas, kan beskärning kontrollera formen, vilket kan vara viktigt i en mer ordnad trädgård. Beskärning hjälper också hålla anläggningen friska genom att ta bort döda, gamla tillväxt och främja en sund luftning under grenarna. Starka grenar är också mer benägna att tåla vind och regn, även om utsättning pioner att stödja dem är också en bra idé.

Experter råder använder rena sax för beskärning pioner. Detta minskar risken för överföring av infektioner mellan växter i trädgården. Beskärning leveranser kan doppas i en mild blekmedel lösning efter varje användning för att rengöra dem, eller de kan behandlas före användning och får torka helt. Om trädgårdsmästare märker tecken på sjukdom på en anläggning, bör de vara försiktiga med att ta bort de sjuka delarna och bortskaffande av dem på lämpligt; De shouldnâ € t komposteras, till exempel, som organismerna kan överleva och infektera andra växter när komposten används.

  • Bleach kan vara till hjälp för att desinficera beskärningsverktyg.