Vad är en Blomkål Mushroom?

July 9

Blomkål svamp, ibland även kallad hjärn svamp, är en typ av matsvamp med en distinkt utseende som finns i norra skogarna i många delar av världen i höst. Svampen är vanligast i västra Nordamerika, även om blomkål svamp har identifierats på andra platser också. Förutom att vara smakrik, är det också mycket lätt att identifiera, vilket gör den till ett utmärkt val för början svamp jägare, även om identifiering av en svamp alltid bör verifieras av någon mer erfaren när du är en början elev.

I utseende, liknar blomkål svamp en lasagne gått snett. Svampen växer i kolonier av tätt packade flikiga grenar som hänger ihop en central stam, och en del svamp identifierings myndigheterna säger att det ser liknande till en näve äggnudlar exploderar från marken. Blomkål svamp är krämig med gul färg med en vit spore print, och kan nå en höjd på nästan två fot (60 cm), med vissa exemplar som väger in på upp till 10 pounds (4,5 kg).

Det formella namnet för blomkål svamp är Blomkålssvamp, och svamp har en skarp, krispigt konsistens som behålls genom matlagning. Smak av svamp är något vattnig, med inslag av fänkål och mandel i den kokta svamp som kan komplettera krämiga såser mycket väl. Eftersom blomkål svamp är föremål för insektsangrepp, bör det borstas och noggrant såg över före användning. Om svampen har koloniserats, kan den läggas i blöt i en mild lösning saltvatten strax före konsumtion.

Blomkål svamp finns sällan tillgängliga på marknader, även om det ibland kan hittas på svamp mässor och regionala bönder "eller Wildcraft marknader. När du letar efter blomkål svamp att köpa, leta efter fast jämnt färgade prover utan mögel eller slem. Svamparna bör förvaras i kylskåp och i papper för upp till en vecka före användning eller torkning, men om du tänker att torka svamp är det bättre att göra det snabbt.

Alternativen för denna läckra ätbara matlagning är otaliga. Förutom rör frites, pastejer, och omeletter, kan blomkål svamp också vara läckra serveras med pastarätter eller flygande solo som en sida grönsak. Svampen gör bäst när det är minimalt kryddat och kokta, vilket gör den friska smaken och krispiga konsistens lysa igenom. Experiment med blomkål svamp kan ge spännande och roliga höst och hösträtter.

  • Blomkål svamp kan läggas till omelett.
  • En blomkål svamp kan vara läckra när serveras med pasta.
  • Svamp, beroende på sort, är ofta rika på ergosterol, eller pro-vitamin D2, samt fiber och vissa mineraler, såsom selen.