Vad är det bästa sättet att sprida vredesutbrott?

March 12

Hur man stoppar vredesutbrott ofta ifrågasatts. Först måste en förälder eller vårdnadshavare komma ihåg att vredesutbrott är en del av utvecklingen, särskilt för barn i åldrarna 1-3. De kan förekomma senare, liksom. Frekventa vredesutbrott i ett äldre barn bör utredas för eventuella psykiska eller fysiska orsaker.

Barnet upplever vredesutbrott är oftast känslomässigt överväldigad. Med språkkunskaper fortfarande förvärvas vill artikulera och behov kan vara utmanande. Även barn med avancerade språkkunskaper fortfarande räkna ut hur man namnge känslor, och vad man ska göra med känslor av intensiv känslor. Detta är också fallet med vissa vuxna, så att barn inte är precis ensamma här.

Barn kan kasta ett utbrott när deras önskemål är emot, om de har en tid för missköter, eller om de inte kan få en vårdgivare uppmärksamhet på något annat sätt. De är mer sårbara för vredesutbrott när trött eller hungrig eller när de känner sig försummade av föräldrarna. Vissa vredesutbrott kan helt undvikas genom att se till barnets fysiska och känslomässiga behov innan det utvecklas till ett utbrott.

Om ett barn gör en förfrågan, bör föräldrarna anser det innan direkt säga nej. Många vredesutbrott börja när barnens önskemål aldrig hedras. Rimliga krav bör tillgodoses, eftersom detta ger barnet en känsla av kontroll. När en begäran är orimligt eller inte kan hedras, kan resultatet naturligtvis vredesutbrott.

Barn kastar vredesutbrott svarar inte motiverade förklaringar av deras beteende. Vredesutbrott tenderar att eskalera när vårdgivaren blir upprörd. Så att hålla lugnet är ganska viktigt. Samtidigt kan den förälder göra kommentarer som ger barnen den emotionella språket som hjälper dem att uttrycka sina känslor i mindre negativt sätt. "Jag ser att du är väldigt arg och besviken över att vi inte kan ha en playdate idag," skulle kunna vara ett lämpligt svar.

De flesta barn utvecklings experter är överens om att slå eller aga är inte en bra respons på vredesutbrott. Även om detta kan sluta ett utbrott, hävdar den ståndpunkten att ett barn kan få vad han eller hon vill, genom att slå. Framtida vredesutbrott kan införliva slå vårdgivaren eller ett annat barn. Skriker på barnet är sannolikt att resultera i att barnet skriker tillbaka. Målet är att lugna och lugna barnet innan det arbetar med beteende överträdelser eller frågor som rör vad som startade utbrott.

När du har ledade barnets känslor i ett lugnt sätt, kanske du vill ha en säker plats för barnet att kasta vredesutbrott. Vanligtvis ignorera ett utbrott kortvarig är genomförbart när barnet är placerat i en miljö där han eller hon inte kan förstöra egendom eller blir skadad. Ignorera utbrott så mycket som möjligt att barnet lär sig att han eller hon inte kommer att få mycket uppmärksamhet från denna typ av uttryck.

Alternativt kan man vill försöka distrahera barnet. Om du märker tidiga tecken på en förestående utbrott, som inför ett nytt ämne, lek, eller idé kan hålla ett utbrott från att starta. Under ett utbrott, ibland fungerar det också. Som tantrum framsteg är emellertid svårare distraktion.

När vredesutbrott varar mer än ett par minuter, kanske du vill vända barnet igen och berätta det barn som du är där för att hjälpa dem att lugna ner sig. Vissa barn kommer nu svara på hålls och tillbringa en liten stund gråter i din famn. Om barnen är särskilt destruktiva och du fruktar för sin säkerhet, kan du behöva att säkert hålla dem förr. Lastrummet bör begränsa rörelse, men bör inte vara så tätt att skada dem.

När utbrott är över, ge inte in på frågan orsakar utbrott. Barn som inser att vredesutbrott kommer att uppnå det önskade slut kommer att ha fler vredesutbrott i framtiden. Istället distrahera fokus till en annan aktivitet något samband med utbrott. Försök att inte bli arg, eller förbli arg med ett barn som har vredesutbrott. Ibland är det väldigt naturligt att känna sig arg eller upprörd, men vredesutbrott är för det mesta, en normal del av utvecklingen. Din lugna hantering av vredesutbrott kommer i de flesta fall hjälpa barnet utvecklas bortom detta tillstånd.

Slutligen, om ditt barns utbrott har orsakat dig att smiska eller skrika, ska du be om ursäkt till ditt barn. Om du ofta smiska eller skrika under ett utbrott, kan du överväga att söka vägledning av en föräldragrupp, läkare eller terapeut, som kan hjälpa dig att hitta sätt att kontrollera din ilska. Chansen finns, om du inte kan lära sig denna kontroll, kommer ditt barn inte lär sig det heller.

  • Ett barn kan bete sig aggressivt mot syskon under ett utbrott.
  • Barn är mer mottagliga för vredesutbrott om de känner sig försummade av sina föräldrar eller vårdnadshavare.
  • Tecknen på ADHD (ADHD) hos små barn kan innehålla alltför gråt och irritabilitet.
  • Vredesutbrott ofta uppenbart från ett barn att vara överväldigad känslomässigt.
  • Att prata med barn ordentligt och direkt är viktigt under vredesutbrott.
  • Barn kastar ofta vredesutbrott när deras önskningar eller begär nekas.
  • Konsekvenser bör ske i tid, relevant och konsekvent.