Vad är Pinellia?

February 9

Pinellia är ett släkte av växter i Araceae familjen, vilket inkluderar ett brett spektrum av knölbärande växter, av vilka många producerar oxalsyra kristaller i sina rötter och blad. Växter i Pinellia släktet används i traditionell kinesisk medicin, och en del är också planteras som prydnadsväxter i världen. Försiktighet bör iakttas vid användning Pinellia, även kallad zhi förbud xia eller förbud Xia, i medicinsk behandling, eftersom rötterna kan vara giftiga om de inte behandlas på rätt sätt. Många kinesiska örter bära förbjuda xia, i form av kapslar och torkade rötter för olika potentiella användningar.

Växter i denna genus tenderar att ha spridning, blanka blad som också kan vara färgglad, och de växer låg på marken, som utbreder sig genom knölar. Blommorna växer på långa stjälkar, som sloka eftersom fröna mognar. Många prydnads sorter odlas för sin glansiga blad och enkla blommor. Växterna är hemma i Kina och Japan, där knölarna har skördats i århundraden för användning inom medicin.

Obehandlade knölar innehåller oxalsyra, vilket kan vara giftiga om de konsumeras. I de fall där Pinellia rot kommer att konsumeras, är det indränkt att avlägsna oxalsyra, vilket kan neutraliseras ytterligare med ingredienser som te eller vinäger i beredningar av örten. Pinellia används också för moxibustion, i vilket fall det inte brukar specialbehandlad, eftersom användaren inte kommer att konsumera det. Märkning på Pinellia produkter är inte alltid tillförlitliga; Om ett paket med rötterna inte uttryckligen anger att de är säkra för konsumtion, anta att de behöver behandlas.

I traditionell kinesisk medicin (TCM), är förbudet xia används för att behandla hosta och uppmuntra produktionen av slem. Det är också ibland används för intestinala symtom som kräkningar eller diarré. Endast små mängder av örten används, för att undvika en toxisk dos, och eftersom det är klassificerad som en värmande och torkning ört, är det inte lämpligt för alla patienter; om en patient redan är varm, till exempel, kan örten förvärra tillståndet. Pinellia verkar på tre meridianer: hjärta, mjälte och mage.

Bruket av TCM är oerhört komplex, och en utövare kräver år av träning. Målet med medicinsk behandling är att identifiera och korrigera en obalans, snarare än att behandla symptomen. Eftersom TCM är komplicerat, är det en bra idé att se en kinesisk herbalist innan kinesiska örter, eftersom han eller hon kan diagnostisera en obalans som kräver användning av olika örter eller kompletterande behandlingar såsom akupunktur eller Akupunktur.

  • Växter i Pinellia släktet används ofta i traditionell kinesisk medicin.