Vad är en boll stol?

December 22

En boll stol är en särskild utformning av stolen uppfanns av finska designern Eero Aarnio. Det blev först förhärskande i början av 1960 och ökade i popularitet däri, även om dess okonventionella äggskal form föll i onåd med de flesta husägare är populära stilar förändrats. Bollen Stolen kan vara äggskalsformade eller helt rund; de tidigaste modellerna var helt rund, och de var ibland kallas klot stolar. Insidan av bollen eller jordklotet var stoppade och vadde för komfort, och en person som sitter inne i stolen kunde hitta flera olika bekväma sittställningar lätt.

Skalet av bollen stolen gjordes ursprungligen av glasfiber, och de flesta modeller idag fortfarande tillverkade av detta material eller av akryl. Glasfiber i kombination med klädseln inuti stolen kan leda till ett ljudisolerat miljö, och en av de försäljningsställen av stolen var en förmåga att ta en privat telefonsamtal inom stolen, även om andra var i rummet. Vissa moderna versioner av boll stol funktionen stereosystem eller mp3 kapacitet, ytterligare förbättra komfort och bekvämlighet kapacitet detta märkligt formade stol.

Den runda delen av stolen är monterad på en solid grund, vilket ofta gör att runda stolen att svänga. Den svängbara funktionen kan en person placering inuti bollen stol att möta andra riktningar, vilket gör interaktion med andra människor möjligt. Vissa varianter av stolen har en cut-off toppen så den som sitter i stolen inte är helt isolerade; endast botten av bollen finns, så detta är inte en sann boll stol men bara en design som baseras av originalet. Fler moderna mönster är oftast större än originalet för att rymma högväxt personer och för att göra enheten mer bekväm i allmänhet. Utformningen av stolen rymmer för behovet av att flytta stolen genom dörröppningar samt.

Även om inte speciellt utformad för detta ändamål, är en boll stol användbart för varmhållning, eftersom ens kroppsvärme är mindre sannolikt att undkomma halvslutna sittutrymme än det skulle vara om en person satt i en mer konventionell stol. Sidorna och ovansidan av stolen är klädd, vilket ytterligare bidrar till dess värmelagringsförmåga. Om vänd mot en kamin eller öppen spis, kan bollen stolen fånga och innehåller värme från värmekällan och behålla den inom stolen för extra komfort.