Torr hud Makeup

June 1

När jag växte upp alla mina vänner hade torr till normal hud. Inte jag, jag hade väldigt fet hud och var tvungen att arbeta för att hålla den oljiga glans från omkörning min make up och skjuta det rätt av mitt ansikte. Nu när jag är vuxen, kan jag uppskatta skillnaderna i hudtyper. Bra hudvård är i centrum för vacker hud oavsett vilken hudtyp. Torr hud har några särskilda behov till adress:

  • Rengöra. Det är viktigt att använda ett rengöringsmedel speciellt framtagen för torr hud. Den rengöringsmedel ska vara krämig i naturen. Den bör ha en oljebas för att försiktigt lösa oljor och smuts i huden. Att hålla porerna rena minskar risken för akne.
  • Förtydliga. Det andra steget för att hålla porerna klart är att använda en icke-alkoholbaserad sammandragande. Trollhassel fungerar bra för att rena porerna från rester kvar från make up.
  • Mask. En gång i veckan oss en icke-lera baserad mask för att hjälpa exfolierar döda hudceller och få nya celler till ytan. En naturlig havregryn mask är skonsam nog för torr hud. Döda hudceller kvar på ytan kan lämna en matt yta på huden, det kallar också orsaka huden att verka äldre som grund kommer att bosätta sig i veck som orsakas av torr hud.
  • Återfukta. Använda en extra mjukgörande lotion eller kräm kommer att sätta yta för att applicera foundation. Stiftelsen ska endast tillämpas efter fuktgivande.
  • Foundation. Välj en foundation som har en krämig bas Många företag gör en kräm som passar i en kompakt, det är bekvämt för att ta med sig i handväskan för mid dag touch ups.
  • Blush. Använd en kräm baserad rodna. Pulver rouge kan orsaka ytterligare torkning.
  • Loose Powder. Om en matt finish önskas, är en lätt damning av makt acceptabelt. En pressad makten blir för tung för torr hud. Använd en nyans en ton ljusare än hudens naturliga ton som oljor gör att kraften blir mörkare.
  • Eye Shadows. En krämig bas som täcker hela läppen upp till brynbenet ger det bästa resultatet. En kraft kan sedan användas för att fylla i konturerna.

Rätt hudvård kan producera strålande hud. Välja produkter som är icke-komedogent hjälper till att förhindra igensättning porer som kan leda till akne. Använda ordentlig make up formulerade speciellt för torr hud kan accent skönheten i naturligt frisk hud.