Hur blir jag en modell Booker?

June 4

Om du gillar tanken på att arbeta i modebranschen som en talangscout och en chef, kanske du vill bli modell booker. För att säkra ett jobb inom detta område, bör du börja med att djupdykning i modevärlden att få praktiska kunskaper om branschen samt bygga en cache av nyttiga kontakter. Det kan handla om att tjäna en examen i mode eller arbetar som praktikant eller assistent för en modellagentur, fotograf, eller mode händelse planerare. Du måste också kunna känna igen potentiellt framgångsrika modeller, och du bör därför vara väl förtrogen med idag populära modelltyper samt behov formgivare, redaktörer och andra individer som vanligt bokar modeller.

Det finns inga formella utbildningskvalifikationer som krävs för att bli modell booker. Som läget kräver ledarskapsförmåga i kombination med en praktisk kännedom om modebranschen, men kan det vara nyttigt att ta kurser i modebranschen på en konst eller design college. Denna typ av studie kan ge dig en värdefull förståelse för de kommersiella aspekterna av mode, vilket i sin tur kan hjälpa dig att bli en effektiv modell chef.

Reglerna för inträde till modevärlden kan ofta bäst beskrivas med den bekanta ordspråket, "Det är inte vad du vet, men som ni vet." Således kan verkliga erfarenheter bevisar ännu mer användbar än formell utbildning i din strävan att bli en modell booker. För den största mängden av möjligheter, kanske du vill flytta till en stad med en framstående modebranschen. I USA finns det New York, Los Angeles, och Miami.

Nästa, överväga praktikant på en modellagentur eller arbetar som assistent till en mode händelse planerare, formgivare, eller fotograf. Dessa positioner kommer inte bara ge dig förstahands exponering till industrin, men genom dem kan du också etablera relationer med industrin insiders. Sådana kontakter kan hjälpa dig att säkra en bokning läge, och när du har fått den här positionen kan de visa sig användbart vid landning framträdande jobb för dina modeller.

När du har blivit en modell booker, vare sig på en etablerad modellagentur eller på frilansbasis, kommer du agera dels som en talangscout. Detta kan innebära samråd med blivande modeller som besöker din byrå eller spotting potentiella modeller på gatan. För att utföra det här jobbet framgångsrikt, måste du snabbt kunna identifiera individer vars resning och funktioner kommer att fungera bra på banan och i fotografier. Du kan odla denna färdighet genom att studera modetidningar och delta startbanan visar och modefotograferingar, var noga med att följa de egenskaper sina modeller.

Slutligen, när du blivit en modell booker måste du ge viss ledning att dina modeller. Det kan handla om att agera som en länk mellan en modell och en fotograf eller modevisning samordnare, se till att modellen förstår hennes ansvar och visar upp till sitt jobb i tid. Utföra denna funktion effektivt kräver en viss typ av personlighet. Du bör vara väl organiserad och orädd för att prata med nya och ibland framstående personer. Dessutom ska du kunna visa ditt modeller förståelse, men också vara fast när de inte har tillfredsställande uppfyllt ansvar jobb.

  • En modell booker kan boka en modell för att vara med i en tidning.
  • En modell booker kommer att schemalägga avtalade tider för modeller.
  • Skaffa erfarenheter inom modebranschen kan bidra till att öppna dörren för att arbeta som modell booker.
  • Att vara en framgångsrik modell booker, måste du kunna berätta vilka modeller kommer att fungera bra vid fotograferingar.