Vad är en kviltningslinjal?

June 5

Quiltning är en ganska exakt form av sömnad, speciellt när det kommer till lappteknik - eller blockering - toppen av täcket. Om tygstyckena inte skärs till rätt mått, kommer de inte passar ihop ordentligt och mönstret av täcket toppen kommer inte att visa sig som önskat. Det kan vara svårt att skära tygbitar används i quiltblock med sax, dock. De flesta quilters föredrar att använda en roterande kniv och ett kviltningslinjal eftersom dessa verktyg gör det möjligt för Quilter att göra exakta snitt lätt. Quiltning linjaler är vanligen tillverkade av klar akryl med standardmätningar målade över linjalen, vanligtvis resulterar i ett gallermönster.

De flesta quiltning linjaler har ett antal olika vinklar målade på sin yta för att hjälpa quiltare vid skärning en mängd olika former. Av denna anledning, quiltning linjaler komma i ett brett spektrum av former och stilar. De flesta börjar quiltare och grundläggande täcke mönster kräver endast en 4 med 12 tum (10,16 med 30.48 cm) rektangulära kviltningslinjal, men fyrkantiga och trekantiga härskare är vanliga. Smaller en av 6 tum (2,54 15,24 cm) linjaler används ofta för mycket små ackord.

Särskilt när man försöker skära större paneler av tyg i mindre täcke blockera bitar, många quiltare upplever svårigheter med tyg halka under linjalen, även när du använder en no-slip skärmatta. För att lösa detta problem, många tillverkare av quilting härskare erbjuder nu en no-slip version. Liknande resultat kan även erhållas genom att använda speciella quiltning band som utformats speciellt för användning med quilting linjaler, skärmattor och andra arbetsytor för att hålla tyget glider.

Quiltning linjaler, roterande knivar, skärmattor, och om det behövs, osynliga quiltning band kan alla köpas på lokala hantverk eller tyg butiker eller online. Nätbutiker erbjuder oftast den största variationen och kan vara mycket användbart om Quilter söker en mycket specifik stil eller en ovanligt formad kviltningslinjal för en specifik täcke blockmönster, såsom Flying Gäss mönster, solfjäderformade mönster, eller timmerstuga mönster. Quiltning härskare kan vara en av de dyrare quilting verktyg som används, och priserna kommer att variera beroende på märke och storlek, så det kan vara värt att shoppa runt för att hitta bra erbjudanden. Dessa härskare är ett måste ha objekt för de flesta quilters, dock, och eftersom de finns i så många olika storlekar och former, det finns en kviltningslinjal ute för att passa alla Quilters behov.