Vad är Scuba Diving?

June 6

Dykning ger människor möjlighet att se hur livet är under vattnet i sjöar och hav. Ordet "scuba" är en akronym för fristående vattensandningsapparater, och dykare bär utrustning som gör det möjligt för dem att stanna under vattenytan under långa tidsperioder. De flesta människor njuta dykning i rekreationssyfte, för att se den skönhet som lever i havet vatten. Vissa ner i djupet av vattnen för kommersiella, vetenskapliga och militära ändamål samt.

Medan vissa dykare njuta dykning i sjöar, och några kommer att utforska en flodens vatten, då de flesta människor tänker på dykning, de tror att utforska orörda ocean vatten. Människor som är intresserade av denna sport bör ta en nybörjare dykning klass, där de kommer att lära sig de färdigheter som krävs, inklusive utrustning användning, försvarsteknik, och havet medvetandeträning. Klasserna erbjuds på många anläggningar över hela världen för att hjälpa till att minimera riskerna med de faror inför dykare.

Alla dykare bära och använda samma allmän utrustning, även om vissa människor i kallare områden kommer att lägga utrustningen också. De primära bitarna utrustning är fenor, en mask, en tank, mätare och en klocka. Beroende på vattnets temperatur, kommer dykare också bära en våt eller torrdräkt, en huva och handskar. Tanken bärs på en dykares rygg matar luft till den person medan han eller hon är i vattnet. Djup och tryckmätare ger dykare med viktig information om var de befinner sig och deras tillstånd. En klocka och kompass kommer också att bistå personen medan han eller hon är under vatten.

Fritids dykare njuta av att utforska havets skönhet. De undersöker oftast hajar, fiskar, valar, delfiner, havssköldpaddor, skeppsvrak och mycket mer. Dykare kommer också över otaliga vackra havet växter, anemoner och liknande hav liv under sina resor. Början dykare kan träna grunderna i grunt vatten eller i pooler. Väl i havet, nybörjare sällan kommer att tillåtas att våga utöver ett djup av 60 fot (18 meter).

Kommersiella dykare använder vanligtvis sina scuba färdigheter för att hjälpa företag i deras förberedelser för projekt såsom havsoljeborrning och brobyggen. Forskare använder också denna utrustning för att studera olika komponenterna i marinbiologi. Specialstyrkor i militären utbildas dykare att ge USA militären med scuba expertis när uppmanade.

  • Dykutrustning ingår: en våtdräkt, fenor, en lufttank, en mask, och tryckmätare.
  • Dykare bär prismatiska kompasser som kan hjälpa dem att navigera när vattnet.
  • Dykare kan få upp nära glimt av en haj.
  • Fritidsdykare kan få en titt på efterdyningarna av ett skeppsbrott.
  • Fritidsdykare ofta söker delfiner.
  • Vissa dykare njuta dykning i sjöar.