Vad är Plastic Resin lim?

November 8

Plast avgå lim, allmänt känd som ureaharts lim, används främst inom trä arbete industrin som bygg lim. Detta lim är tillgänglig i både flytande och pulverform. Flytande hartser kommer i allmänhet med en pulveriserad katalysator, medan pulveriserad plast harts lim är oftast före katalyse och pre-formulerade och kan lätt blandas med vatten. Termen pre-katalyserad innebär att urea och formaldehyd, komponenterna i lim, är redan blandas; allmänhet, innebär detta lim inte kräva härdare under blandning.

Den ideala mängd vatten som används för blandning av plast beständiga limmet bör vara ungefär 60% till 65% av vikten av pulvret. Pulvret skall tillsättas långsamt till vatten och blandades försiktigt tills den når en tung krämliknande konsistens. Pulvret som lägger sig på sidorna av behållaren bör också skrapas in i blandningen tills det slutliga resultatet är jämn och klumpfri.

Pulveriserad plast harts lim har en hållbarhet på cirka ett år. Denna hållbarhetstid minskar till mindre än sex månader om den förvaras under hög temperatur, ca 90 ° F (32 ° C), och hög luftfuktighet. Om pulveriserad plast harts lim blandas med vatten för att ge en kornig konsistens, är det inte passar för användning. Dessutom, om pulvret inte lätt löser sig i vatten, är detta ett ganska tydligt tecken på att produkten har passerat sin hållbarhet.

Den tid det tar för limmet att hårdna, eller "härdningstiden", varierar 8-10 timmar, beroende på den omgivande temperaturen. Därför är detta lim som är lämpligt för användning i trä arbetsapplikationer, varvid den utmärkande montering av delar är vanligt. Ju högre utetemperaturen är snabbare härdningsprocessen.

Plast harts lim kan antingen vara varm eller kallpressad. Det kan också vara radiofrekvens-cured (RF-cured). En av de främsta fördelarna med plast harts lim är dess längre "öppentid" än många andra lim, vilket är mer än en halvtimme. Öppentid avser tidsvaraktigheten mellan när limmet appliceras på när materialet är placerat i pressen.

Den "brukstid" tidsperioden mellan blandning och användning, varierar från fyra till fem timmar om den omgivande temperaturen ligger runt 70 ° F (21 ° C). Limmet kan kylas för att förlänga brukstiden, men inte under 55 ° F (12,7 ° C), eftersom det kan påverka hur lätt ansökan. Frysning limmet är inte tillrådligt.

Plast harts lim används allmänt för lamine och fanering applikationer. Det är nödvändigt att använda en tunn spridning av limmet under arbetet med råa fasader så att den inte blöder igenom. Plast harts lim är ett perfekt val som en vatten- och värmetålig konstruktion lim och trälim.