Vad är det bästa sättet att söka anställning?

June 18

Det bästa sättet att ansöka om anställning är det sätt som ger din ansökan mest positiv uppmärksamhet utan att generera något negativt. Den exakta sättet att göra detta, men kommer att vara olika för varje jobb. Några sätt att framgångsrikt ansöka om anställning är listade nedan.

Först av allt, använd dina kontakter. Kontakter är personer som du både känner och har en anständig uppfattning om dig. Är en av dem i stånd att anställa folk? Vet de någon som anställer, och kan be den personen att ge dig en intervju? Oavsett om det är en far att få sitt barn ett jobb på familje advokatbyrå eller ett broderskap bror i mänskliga resurser som anställer en av hans kompisar, med kontakter är en av de mest effektiva sätten att få anställning.

Gå sedan personligen om möjligt. Många företag använder nu internet för att screena arbetssökande; några, dock fortfarande emot ansökningar personligen. Känn dig fri att gå till en plats för affärer och be någon i informationsdisken eller en assisterande tränare om företaget är för närvarande emot ansökningar. Om de är, fråga om du kan fylla i en ansökan eller ge dem en kopia av ditt CV. Egentligen träffa människorna som kan anställa dig ger dig chansen att göra ett bestående första intryck, och kan skilja dig från andra arbetssökande. Försök inte att lämna in en ansökan under topp aktivitet tider som en restaurang vid lunch timme; istället, gå när företag är långsammare så att din ansökan inte bara åt sidan i brådskan och glömt.

Använd en hyra tjänst eller en mänsklig resurs företag. Vissa företag inte direkt anställa medarbetare för många av sina positioner - de går igenom en hyra tjänst. Skicka in din ansökan till en anställning tjänst i samband med jobbet eller företaget du vill ha är ett bra sätt att få anställning. Anställa tjänster i allmänhet inte får betalt om inte någon från deras företag får ett jobb, så de har ett incitament att hjälpa dig hitta arbete.

Ett annat sätt att söka jobb är att gå till företagets hemsida. De flesta företag har en hemsida, och en del kommer att publicera lediga jobb på dem. Dessa öppningar kan vanligtvis hittas i avsnittet "karriärer" om de publiceras på nätet. Att ansöka om ett jobb personligen är oftast bättre än att tillämpa via internet, men många företag inte längre emot ansökningar "på dörren."

Använd en anställning webbplats. Sysselsättnings webbplatser är den moderna versionen av hjälpen-önskade avsnitt i en tidning. Många lediga jobb läggs ut på anställnings webbplatser som du inte hittar någon annanstans, så de är definitivt värt att använda. För att ansöka om ett jobb via en anställning webbplats, är den arbetssökande vanligtvis ombedd att skapa en online-profil som innehåller en CV och en e-postadress. Varje jobb publiceras på en sådan webbplats har vanligtvis specifika instruktioner för hur man ansöker, och dessa bör följas noggrant.

Läs hjälpen-önskade delen av den lokala tidningen. Vissa arbetsgivare fortfarande bara använda hjälp-ville avsnitt i sin lokaltidning och en skylt på dörren för att indikera att de har lediga jobb. Följa anvisningarna i jobbet notering att maximera din potential för att få hyras.

Förutom de ovan nämnda sätt att ansöka om anställning, kan följande tips också vara användbart i att få ett jobb.

Dress till nivån för jobbet. Du bör alltid vara presentabel och välpreparerade när du ansöker om anställning; vad du bär dock kan göra eller bryta dina chanser. Gå till en miljard dollar bolag och intervjuer i slitna jeans och en t-shirt kommer att räknas mot dig. Likaså om du ansöker på din lokala snabbmat restaurang för en grill jobb bär en tredelad kostym, kan chefen tycker att något är lite off. Klä till nivån på din önskade lön takt.

Anpassa ditt CV för varje jobb som du söker. Varje jobb är unikt, så försök och göra ditt CV unik också. Det finns många sätt att göra detta, men några möjligheter inkluderar: betona liknande jobb upplevelser som du har haft, tydligt visar att du uppfyller kvalifikationerna för jobbet, och med information om dig själv som kan vara tillämpliga på den position du söker för. Dessutom ingår ett följebrev som relaterar till jobbet och din specifika förmåga att lyckas på den.

Försök och följa upp varje ansökan. En vecka efter att en ansökan har lämnats in, är det oftast okej att kontakta en potentiell arbetsgivare om de tidigare har listat sina kontaktuppgifter. Ring, e-post, eller stoppa in till arbetsgivaren kontor och fråga om status för din ansökan. Om ett företag har uttryckligen sagt att de sökande inte får e-post eller ringa företaget, ska du inte försöka följa upp.

  • Du kan börja ansökningsprocessen genom att hitta platsannonser i en tidnings annonsavdelning.
  • Mötes arbetsgivare personligen kan ställa en sökande från resten.
  • De flesta arbetssökande måste lämna in ett CV och personligt brev att komma ifråga för en position.
  • Många människor använder Internet jobb styrelser att söka ny anställning.