Vad är en paravan?

June 10

En paravan är en vattenlevande enhet som fungerar på samma sätt som en undervattens segelflygplan. Det har oftast fenor som orsakar det att dyka när de dras. Ibland kallas en vatten kite, paravanes normalt bundna till en båt med en dragankabel. De används regelbundet som båt stabilisatorer, djup controllers och forskningsutrustning. De används även av fiskare och av militären.

Paravanes kan variera i storlek från några inches till så mycket som flera meter. Oavsett storlek, paravanes normalt tillämpar samma princip. Eftersom det rör sig över vattnet, dess fenor, vanligen formad som uppåt ner vingar, skär genom vattnet i en vinkel. Istället för att inducera hiss, fenorna sjunka paravan till ett specificerat djup. Den kan därefter antingen arbeta oberoende eller styras av en styrmekanism.

Paravanes installeras ofta på båtar med full förskjutning skrov, för att minska rull följd av vind och vågor. Paravan stabilisatorer bidra till en jämnare gång och normalt riggade på båda sidor av fartyget, för en jämn rulle kontroll.

Passagerarfartyg och kommersiella fartyg som inte nödvändigtvis färdas i hög hastighet använder ofta paravanes. Installera paravanes på en höghastighets kärl rekommenderas inte eftersom den ytterligare vikten och vattenbeständighet från anordningen är känd för att öka luftmotståndet. Detta kan avsevärt bromsa fartyget och påverka dess smidighet.

Paravanes utvecklades av den amerikanska militären för att vara minsvepare. Torpeden formade minsveparen är fäst vid en dragkabel och släpade anslutning till ett fartyg, som bildar en vinkelrät draglinje. Gruvor neutraliseras när draglinjen skär Minea € s förtöjning kabel. Gruvan flyter sedan upp till ytan och detoneras.

I vissa fall används ett paravan används som ett vapen mot ubåtar genom att fylla paravan med sprängämnen. Dessa är vanligtvis distribueras från en jagare eller ett flygplan för att skydda mot repressalier. De sprängämnen detonerade när en ubåt kommer i kontakt med enheten eller dess bogsering kabel.

Sport fiskare använder paravanes som ett substitut för lure vikter. De tillåter betet att sjunka till ett visst djup, medan de lure drag, som hjälper till att fånga fisk som är i djupt vatten. Den paravan kan fästas mellan linjen och betet eller kan fungera som lockbete i sig. En metallversion kallas en plan används ibland för sin förmåga att dyka djupare.

En vikt på den främre änden av paravan lure bringar spetsen att peka nedåt. Detta orsakar lure att resa nedåt när den dras. När en fisk bogserbåtar på drag, vänder vikten av paravan, ändra dess riktning. Som ett resultat, stiger lure till ytan, vilket gör fisk dras lättare.