Ta bort fläckar från Denim

March 1

Hur många gånger har du rued fett fläck på din favorit par jeans, övertygad om att det aldrig kommer att försvinna? Tja, om du följer tipsen jag är på väg att dela med dig, du kommer inte längre att slänga dessa denims bara för att de är alldeles för färgas för dig att fortsätta bära.

Som regel är denim inte en särskilt hög underhåll tyg, men ta bort fläckar från denim kan vara en svår uppgift om fläcken har varit där under en lång tid. Som med alla fläckar, måste du försöka rengöra spill omedelbart efter den bildar. Rest fläcken försvinner normalt vid behandling med en enkel tvättmedel tvätt.

Blodfläckar

Om fläckarna är färska, torka dem direkt efter att de bildar med en ren vit trasa indränkt i kallt vatten (ALDRIG varmt), upprepa processen tills trasan lossnar rent. När fläcken har försvunnit, torka området med rena, absorberande pappershanddukar.

För torkade blodfläckar, blanda ett milt rengöringsmedel med kallt vatten och blöta fläcken med en ren trasa. När du blot fläcken, kommer vissa det lossna. För återstoden, blanda lite ammoniak i kallt vatten och återigen blot fläcken. Vid det här laget har de flesta av fläcken borde ha försvunnit. Om du fortfarande se några rester, svamp den med en ren trasa indränkt i kallt vatten.

Några människor föreslår peroxid att rengöra fläcken lätt, men peroxid kan orsaka ytterligare skador på denim och bleka det.

Mat och oljefläckar

Det första du bör göra är att utplåna det färgade området med en trasa indränkt i kemtvätt lösningsmedel. Sedan, svamp området försiktigt med en blandning av ett milt rengöringsmedel och ljummet vatten. Denna blotting och snyltar bör ta bort de flesta livsmedel och fettfläckar. Du bör torka av rest rengöringsmedel med en fuktig trasa.

Vax, tuggummi och crayon fläckar

Vax, tuggummi, och krita fläckar är oftast de mest svåra fläckar att ta bort eftersom de härdar mycket snabbt och penetrera tyget. Det första du bör göra är att ta bort resten med en tråkig skrapverktyg såsom en smörkniv. Nästa, ta en kub av is och tillämpa den på fläcken, gnugga den försiktigt tills isen smälter. Ice hårdnar fläcken och gör att du kan skrapa bort det.

Frukt, choklad och dryck fläckar

Med hjälp av en blandning av ett milt rengöringsmedel och ljummet vatten, försiktigt blot det färgade området. Blotting borde bli av med några av fläcken. Det andra steget är att blot fläcken med en blandning av en del vinäger och tre delar vatten. Som ett alternativ kan du använda läsk. Applicera därefter tvättmedelslösning gång på fläcken. Denna andra ansökan bör ta bort fläcken helt. Slutligen, rengör området med vanligt vatten.

Fettfläckar

Fettfläckar resultera oftast från petroleumbaserade spill och fläckar är extremt envis. Använda städare lösningsmedel kan oftast ta bort fett, men dessa städare kan innehålla blekmedel som kan skada tyget, så se till att prova dem på någon osynlig del av plagget innan du applicerar dem på fläcken.

Det bästa sättet att gå tillväga är att blot fläcken med lösningsmedlet. Nu kan du använda den välbekanta mix av milt rengöringsmedel och ljummet vatten och försiktigt blot fläcken. Tredje, använd en ren vit trasa doppad i lite alkohol för att ytterligare blot fläcken. Detta bör ta hand om saken, men om fläcken kvarstår, prova skrubba försiktigt med diskmedel och sedan skölja området med en blandning av vit vinäger och vatten.

Bläck fläckar

Du kan använda en mängd olika ämnen för att avlägsna bläck fläckar från denim, bland dem kemtvätt lösningsmedel, hårspray, aceton, alkohol, och terpentin, men du måste följa upp den inledande blotting med en mild badda med milt rengöringsmedel och vatten. Slutligen måste du skölja med vanligt vatten.