Vad är aprikos Smör?

April 21

Aprikos smör är en typ av frukt reservat används som pålägg för bröd, bakverk, pannkakor och mycket mer. Det kallas "smör" främst på grund av dess konsistens, som är smidig och lätt bredbar. Traditionellt är aprikos smör gjord enbart av frukt och kryddor, och innehåller inte några egentliga mejeriprodukter. Ibland är smör vispad med aprikosbitar även kallad "aprikos smör;" termen är vanligtvis reserverad för konserverade eller skorrade aprikos konserver, dock.

I många avseenden är aprikossmör som en mindre raffinerad, mindre söt version av aprikossylt. Jam görs genom kokning frukter i socker och vatten för att få dem att släppa deras pektin och stelna. En frukt smör är vanligtvis inte göras med mycket, om någon, socker, och är mer av en fruktpuré än en gelad frukt. Det är oftast lite mer än avhärdat frukt blandas in jämnhet med olika andra frukter eller kryddor.

Att göra denna typ av smör med aprikoser är oftast ganska enkelt. Kockar skal normalt och grop aprikoser, sedan koka dem tills de är mjuka - men inte sönderdelas. Aprikoser måste då tas bort från vattnet och mosad. Kokande frukterna tillåter dem att bryta ner och utvisa en del av deras naturliga vattenhalt, vilket gör för en tjockare puré än skulle kunna uppnås genom att helt enkelt pureeing färska frukter.

Vissa kockar kommer också att lägga äpplen, päron, körsbär, eller andra frukter att de aprikoser som de kokar för att skapa en mer dynamisk färdig spridning. Göra aprikos smör är ett bra sätt att bevara och spara frukter under sommaren. Kockar kommer ofta sätta några och alla frukter som de har på hand i fruktsmör. Den grundrecept aprikos fruktsmör lämnar ett stort utrymme för innovation.

De flesta frukt smör, aprikos ingår, är kryddad snarare än sötad. Kanel, kryddpeppar och kryddnejlika är vanliga krydda ackompanjemang till aprikos smör. De är oftast läggs strax efter frukterna har pureed.

Aprikos smör sparar bäst när burk eller glasburk i lufttäta behållare. Lika lätt som det är att göra, är smöret också ofta tillgängliga kommersiellt, och brukar säljas på samma gång som sylt och gelé. Beredd aprikos smör innehåller vanligtvis konserveringsmedel, och kan även innehålla socker.

Termen "aprikos smör" kan också tillämpas på aprikos smaksatt smör, som vanligtvis inte mer än smör piskade med aprikosbitar eller aprikosjuice. Denna typ av aprikos smör är en favorit för små bagerier och bed & breakfast. Det är ofta serveras med frukt scones eller andra bakverk, på samma sätt som vanliga smör skulle vara.

  • Päron och andra frukter kan läggas till aprikoser när du gör spridningen.
  • Aprikoser är skalade och urkärnade, sedan kokas, att göra aprikossmör.