Vad är en Reclining Anpassat?

April 4

En fällbara rullstol är en typ av förflyttningshjälpmedel som liknar en vanlig rullstol förutom att ryggen kan tillbakalutad. Den är utformad för personer med begränsad rörlighet på grund av sjukdom, skada eller funktionsnedsättning som tycker sitter i upprätt läge för att vara obekväma eller omöjligt. En liggande rullstolen möjliggör flera viktiga delar av enheten, inklusive fotstöden och ryggstöd, justeras för att passa olika behov och positioner.

De flesta fällbara rullstolar manövreras manuellt, även om det finns några energialternativ tillgängliga. Som en vanlig manuell rullstol, en liggande rullstol i allmänhet omfattar ett säte, ibland inställbar i olika vinklar; armstöden; fotstöd, ofta justerbar och / eller avtagbar; handtag för att trycka av en vårdgivare; två stora hjul med handtag för att skjuta av användaren; och två små länkhjul på framsidan. Viktigast en liggande rullstol har en justerbar ryggstöd, oftast drivs via en handbromsen kontroll av vårdgivaren eller skötare, luta eller luta ryggstödet till mer bekväma positioner, från 90 ° i sittande ställning på upp till 180 ° liggande.

Som med manuella rullstolar, fällbara rullstolar finns i både vikning och stela modeller. Folding fällbara rullstolar är praktiskt om du ska transportera rullstolen i bagageluckan på en bil eller behöver lagra den platt. Men fällbara rullstolar är ofta tunga och kräver justering och låsning före varje användning, vilket påverkar deras säkerhet och komfort. Styva modeller är lätt - många är gjorda med ultralätta material som titan och flygplansaluminium - och oftast erbjuda fler anpassningsmöjligheter och komfort än fällbara rullstolar.

Efter beslutar mellan en hopfällbar och stel liggande rullstol, finns det flera andra faktorer att beakta: hur lätt att justera ryggstödet och om det lutar nog för dina behov, andra områden på stolen som behöver vara justerbar, vikt och storlek på stol, och viktkapaciteten. Att hitta den bästa liggande rullstol för dina behov kan ta del forskning, men läser online recensioner och prata med professionella vårdgivare som har behandlat många olika typer av rullstolar kan hjälpa. Du kan också hyra en rullstol för att se vad du gillar och inte gillar innan du väljer en permanent lösning.

Ett alternativ till en liggande rullstol för människor som behöver vara kvar i en tillbakalutad ställning på grund av en ryggskada eller annan funktionsnedsättning är ett hjul bänk. Byggd ungefär som en rullstol, använder ett hjul bänk en bår liknande bänk eller plattform i stället för en standardsits eller stol. Det drivs antingen av åkande med handtag på framhjulen eller av en vårdgivare trycka via inbyggda handtag bakom nackstödet.