Vilka är de olika typerna av fettsnål kost?

August 22

Det finns flera låga fettdieter tillgängliga att överväga att uppmuntra viktminskning, förbättra hjärthälsa, och för att förebygga fetma. Några av dessa dieter är också utformade för att hjälpa deltagaren att sänka sina kolesterolvärden samt. Några exempel på för närvarande används fettsnål kost inkluderar TLC dieten, den Pritikin dieten, och dekanus Ornish dieten. Dessa, och de flesta andra kost planer, uppmuntrar konsumera lämpliga portioner mat samtidigt inklusive motion och andra hälsosamma beteenden för optimal effekt. Sakkunnigt utformade dieter fokuserar oftast på nutrition, kaloriintag, och ge stöd för att säkerställa att deltagarna är bekväma att programmet fortsätter långsiktigt för utmärkta resultat.

Den TLC kost används ofta som en viktminskning plan och fokuserar på bland annat livsmedel rika på fibrer och nyttiga fetter för rätt kost och kroppsfunktion. Protein konsumtion uppmuntras också, eftersom proteiner är kroppens byggstenar för friska och starka muskelvävnaden. Denna diet rekommenderar noggrant iscensatt rutin inklusive rätt mängd av kolhydratintag, vilket eliminerar mättade fetter så mycket som möjligt, och börjar ett träningsprogram för ökad hälsa och viktminskning. Även effektiv när noggrant följt, vissa tycker denna diet alltför tidskrävande och är mer framgångsrika med andra fettsnål kost.

En annan typ av fettsnål kost, den Pritikin dieten, fokuserar också på fettsnål mat och hälsosamma kolhydrater, men den här är också känd för sina läckra recept för att uppmuntra långsiktigt hälsosam kost. I denna diet, uppmuntras deltagarna att äta tillfredsställande portioner mat tillagade av färska säd, grönsaker och magert protein. Vissa deltagare väljer att besöka Pritikin spa i inledningsskedet att få igång sin viktminskning, men det är också möjligt och effektivt att delta i denna diet hemifrån. Liksom de andra, denna diet plan uppmuntrar också träning som en viktminskning verktyg.

Vissa fettsnål kost är särskilt utformade för att hjälpa till vid hjärthälsa. The Dean Ornish dieten innehåller faktiskt två dieter i en för maximal hjärthälsa. Återföringen fasen av dieten är tänkt att hjälpa människor med befintliga hjärtproblem minska effekterna av sjukdomen på deras kroppar och återfå sin tidigare god hälsa. I förebyggande kost, är deltagarna lära sig att äta rätt för att förhindra hjärt och kardiovaskulära tillstånd uppstår. Även om någon kan dra nytta av denna aspekt av kosten, många människor med hög risk för hjärtsjukdom väljer denna diet som en försiktighetsåtgärd.

  • Äta låga mat fett i kombination med motion kan leda till viktminskning.
  • Omättade fetter kan ersätta en del mättade fetter.
  • När du gör konsumera fett, välja en enkelomättat en liknande hjärtvänliga olivolja.
  • Fettsnål kost rekommenderar ofta flera portioner av fiberrik fullkorn och frukt dagligen.
  • Healhty sallader bör ingå i alla fettsnål kost.