Vad är Film Stock?

January 6

Film lager är den grundläggande komponenten i alla filmer, vilket gör bilder som ska fångas och reproduceras genom användning av en kamera. Sedan början av experiment med celluloid film i slutet av 19-talet, har filmen världs genomgått konstant revolution genom utveckling och förbättring av film. Tack vare tillämpad teknisk trolldom, har filmen gått från de korniga svartvita bilder av original Kodak kameran till de färgglada underverk i modern materiel i drygt ett sekel.

Ursprungligen var filmen byggd på en pappersbas, framställning av kompositionen av en oerhört svår process rörliga bilder. Celluloid film lager, som var flexibla och mindre känslig än papper, blev kraftigt marknadsförs av flera tidiga film pionjärer, däribland George Eastman och Thomas Henry Blair. Trots de betydande fördelar som ges av celluloid film, tidig film lager var bristfällig i några allvarliga frågor: det var inte behandla rött ljus, och hade ingen standardiserad storlek.

I början, filmkameror var ofta unika för deras skapare, vilket leder till alla typer av variation i storlek film som används. Som utrustning blev mer standardiserade, började film lager utfärdas på några vanliga storlekar, främst de 35, 16, och 8 millimeter bredder. Frågan om film som återges i realistiska färger inte var riktat till början av 20-talet, med uppfinningen av pankromatisk film som kunde se rött, blått och grönt lager av ljus.

Idag är moderna film lager mycket mer komplicerat än det ser ut. Istället för en enkel bit mörk flexibelt material, en typisk stycke film innehåller flera olika lager av emulsioner och filter. På toppen av en säkerhets bas, förhindrar ett anti hilation skikt dimbildning, följt av lager av röda, gröna och blå emulsioner med vardera ett filter mellan dem. Filmen lager innehåller också gul, magenta och cyan färgämnen som publiceras under bearbetning för att ge ett fullt spektrum av färger.

I inköpsfilm lager för en spelfilm, hastighet och upplösning är två viktiga egenskaper att beakta. Bredden av filmen bestämmer upplösningen eller bildskärpa, som ges av filmen. 8 mm film har vanligen den lägsta upplösningen, medan 35 mm film är standardformuläret nästan alla stora rörliga bilder. Filmhastighet avgör hur känsligt filmen är för ljus; om en hel del nattscener planeras, kan högre filmhastighet vara nödvändig. Dock får högre filmhastighet sänka upplösningen, så filmskapare tenderar att leta efter en gyllene medelväg vad gäller upplösning och hastighet.

Film lager kan vara ganska dyr, beroende på bredden av filmen och längden av valsen som används. Med 35 mm-film, kommer en 1000 fot (304,8 m) rulle resultera i cirka 10 minuter av användbar film, och vanligtvis börjar på ca $ 500 US dollar (USD.) Använda lägre upplösning film, såsom 8 mm, kommer att resultera i mer tid per fot film, och kan vara en klok lösning för amatör eller låg budget filmskapare. Vissa driftiga oberoende filmskapare väljer att undvika film lager helt och hållet genom att skjuta på digitalkameror, men filmkameror fortfarande anses jätten av filmindustrin av de flesta experter.

  • En bit av filmen innehåller vanligen flera lager av filter och emulsioner.
  • Filmsteknik har utvecklats sedan slutet av 19th century.
  • Film lager tillåter bilder som ska fångas och reproduceras genom användning av en kamera.