Din dator Keyboardâ € s Väljartangenter

October 27

Fyra knappar på tangentbordet är specialtangenter. En specialtangent fungerar i kombination med andra tangenter för att göra olika intressanta och otroliga saker. Du hittar dessa specialtangenter någonstans på tangentbordet:

  • Shift: Använd denna knapp för att göra stora bokstäver eller för att komma åt skiljetecken och andra symboler på sifferknapparna och andra tangenter.

    Detta är hur du skapar% @ # ^ karaktärer som kommer väl till pass för att förbanna i serier.
  • Ctrl eller Ctrl: Användning i kombination med andra tangenter som genvägar för menykommandon. Till exempel kan du trycka på Ctrl + S (Ctrl och S-knappen) för att aktivera kommandot Spara.
  • Alt eller Alternativ: Fungerar även i kombination med andra tangenter som genvägar meny-kommandot. Du kan trycka på Alt + F4 för att stänga ett fönster på skrivbordet.
  • Vinn eller Windows: När den trycks av sig själv, dyker Win knappen upp knappen Start-menyn. Annars kan det Win-tangenten användas i kombination med andra tangenter för att göra olika saker på skrivbordet. Till exempel, kallar Win + E Utforskaren programmet, och Win + D visar skrivbordet.

Donâ € t bli förvånad om tangenter används i kombination med varandra, till exempel Skift + Ctrl + C och Ctrl + Alt + F6.

Även om du kanske ser Ctrl + S eller Alt + S med stort S, doesnâ det € t betyda att du måste trycka på Ctrl + Skift + S eller Alt + Skift + S för att göra S en stor bokstav. S är skriven i versaler bara för att Ctrl + s ser ut som ett skrivfel.