Vad bör jag tänka när man köper en Riskokare?

September 30

Många människor älskar ris och gillar att ha kokt ris runt för olika rätter. Det är ibland svårt att göra fluffigt ris i en vanlig kastrull, så vissa människor väljer en riskokare. Den elektrisk apparat som kallas en riskokare har funnits i Asien för 35 till 40 år, men det är just nu ökar i popularitet i USA.

Ris är en stor basföda, men ibland visar sig klibbiga, fuktig eller i tillräckliga mängder för måltiden. En riskokare löser dessa problem. En riskokare ser ut ungefär som en långsam spis. Modeller kommer i 5 eller 10 kopp kapacitet, men för den genomsnittliga amerikanska hushållet, är förmodligen tillräckligt 5 cup modell. Toppen är tung och gångjärn och lås på plats för att täta spisen.

Ris kockar via ånga och konstant värme, och det är därför riskokaren är så bra på vad det gör. Det förseglade så ångan inte kan fly, och termostaten håller en jämn temperatur. En bra riskokare kommer att ha ett lock stylad så att kondens inte kan läcka ner på ris och göra den fuktig. De flesta modeller har också en "varm" funktion som kommer att hålla riskokaren vid en konstant temperatur efter riset är kokt, för att hålla riset varmt och välsmakande.

De flesta modeller har också en funktion som kopplar riskokaren till "varm" inställning automatiskt efter riset är kokt. Det gör detta genom att avkänna den stigande temperaturen inuti kokaren efter det att vattnet har absorberats. Efter "varma" aktiveras, kommer det att hålla riset vid temperaturen i upp till 12 timmar. De flesta modeller kan drivas genom att placera ris och vatten i spisen, låsa ner locket och trycka på en knapp. Spisen gör resten.

Vissa ris spis modeller möjliggör kocken att göra grytor, soppor och desserter i apparaten, och vissa modeller har även lite ångande korg för grönsaker. En trevlig funktion i en riskokare är en non-stick yta. Detta gör sanering mycket lättare på kocken. En riskokare börjar vanligtvis vid ca $ 60 (USD), och kan köra upp till 200 USD för en top-end modell. De kan hittas på nätet och i de flesta butiker som säljer vitvaror.