Vad är Fried Rice?

November 7

Stekt ris är förmodligen bäst erkänd som en stapel maträtt i kinesiska restauranger över hela världen. Det är en kombination av överblivet eller förkokta ris, stekt i olja med en mängd andra ingredienser. Stekt ris är också en stapel maträtt i många olika asiatiska köken, men ingredienser från ett land, eller till och med en region i ett land, till ett annat kan variera kraftigt.

I amerikanska kinesiska restauranger, är stekt ris ofta en kombination av ris, ärtor eller morötter, och små mängder av fläsk eller kyckling. Du kan ofta beställa skålen med bara fläsk, eller bara kyckling. Många restauranger har en bit av skaldjur i recept och märka stekt ris med blandade kött som ett hus speciell. Recept kan dessutom innehålla lite av äggröra. Detta bekväma och läckra sätt att förbereda överblivna ris och kött är kanske den mest kända typen av stekt ris i världen, och kallas Yangzhou eller Yangchow ris.

Om du föredrar kantonesiska köket, du € ll hitta denna risrätt förberett lite annorlunda. Det ofta tillagas i en sås sås eller serveras med en brun sås på toppen. Sydkorea och Thailand har sorter av denna häftklammer, och dessa har påverkat recept i delar av världen som du kanske inte förvänta sig att hitta skålen. Till exempel i Peru, är en populär maträtt Chaufa, som innehåller sydamerikanska gemensamma kryddor och smak med Yangzhou versionen av ris.

I kinesiska restauranger, många ordning detta ris som en typisk sida skålen, men vitt ris är den mer traditionella sidan skålen ackompanjemang. Om riset är chock full av ingredienser som ägg och kött, kan det göra en huvudrätt också. I Kina, itâ € s vanligt att stekt ris som ska serveras i slutet av en måltid, i stället för med huvud förrätter. Man ser till att koka ris som inte är för fet och förblir lätt och fluffig, och kockar ofta bedöms utifrån kvaliteten på deras stekt ris.

Om du € re förbereda skålen hemma, hjälper det att ha en wok, men du kan använda vilken bra platta pannan som värms jämnt. Använd din fantasi för att tillföra ingredienser. Lite överbliven stekt eller skinka kan göra för stora kött i stekt ris, men känn dig fri att lägga allt vad kokta, eller snabbt kokta grönsaker du har. Överväg grön lök, mangold eller bok choy, champinjoner, paprika, tärnad aubergine eller zucchini. För aromämnen, har soja till hands, och chiliolja för extra kick till din ris. Skålen är bäst serveras varma och färska, men du kan hålla det varmt i ett skav skålen för ett tag om du € re göra det för ett stort antal gäster.

  • Shiitakesvamp är ett vanligt tillägg till stekt ris.
  • Chard kan vara ett intressant tillskott till stekt ris.
  • Gröna ärtor vanligen ingår när du gör stekt ris.
  • Många sorter av ris kan användas för att göra stekt ris.