Kombinera sautering med Rostning (Pan-Roasting)

November 3

Tunna köttbitar, 1 till 1-1 / 4 inches tjock, är bäst grillad eller pan-stekt ovanpå spisen. Om du försöker att sautera tjockt kött, det finns en god chans att du kommer att bränna ytan innan centrum är kokt. Så tjockare biffar och fläskkotletter gynnas av en kombination av pan-brännande och rostning, kallas pan-stekning.

Pan-rostning innebär bryna kött eller fågel i en mycket het panna på båda sidor för att ge det lite krispighet och sedan avsluta köttet genom att sätta pannan i ugnen.

För att skapa en bra sear, låt biffarna laga mat utan att flytta dem runt i het panna, om inte det är att vända dem över.

Fördelen med pan-stekning över grundläggande sautering är att sautering drar ut fukten. Ju längre maten är i pannan, torktumlaren blir det. Med pan-rostning, begränsar du hur länge maten är i pannan, hindrar den från att torka ut. Det är särskilt bra för magert kött som fläsk och kyckling; utsidan blir fint brynt men mer fukt bibehålls.

När du pan-grillat kött, du kan inte använda en nonstick stekpanna eftersom nonstick skillets inte kan gå i ugnen. Du måste använda en gjutjärn eller stekpanna rostfritt stål som tål de höga temperaturer som krävs för att pan-grillat kött i ugnen. Beläggningen på en nonstick stekpanna smälter i ugnen.

Pan-Rostad biffar med Simple Herb-smörsås

Fö rberedelse tid: Cirka 5 minuter

Koktid: Cirka 15 minuter

Avkastning: 4 portioner

Två 12- till 14-ounce benfritt New York strip biffar, 1-1 / 2 inches tjock

1 msk vegetabilisk olja, plus mer för beläggning biffar

Salt och svartpeppar

2 msk smör

2 tsk färsk hackad timjan

2 tsk färsk finhackad rosmarin blad

1-1 / 2 tsk Worcestershire sås (tillval)

 1. Om det behövs, låt biffarna som anges i kylskåp i ca 30 minuter för att ta med till rumstemperatur.
 2. Värm ugnen till 400 grader F med ett rack i mittläget.
 3. Använd pappershanddukar för att klappa biffarna torra på båda sidor. Gnid dem generöst med olja och krydda med salt och svartpeppar efter smak.
 4. Placera en stor gjutjärn eller annan tung stekpanna (inte en nonstick!) På medelhög värme i 1 till 3 minuter eller tills mycket varm.

  Lägg den vegetabiliska oljan och värm tills bara röka. (När oljan börjar ryka, du vet det är nått en temperatur på ca 450 grader, vilket är perfekt för brännande.)
 5. Lägg biffarna i stekpanna utan dem röra och koka ca 3 minuter, eller tills stek släpper lätt från pannan och dess undersida har en mörkbrun skorpa.

  Använd tång för att vända och koka ytterligare 1 till 2 minuter för att lätt brun den andra sidan.
 6. Placera stekpanna i ugnen och koka 8 till 10 minuter, eller tills en omedelbar läsa termometer in i den tjockaste delen av varje biff registrerar 125-130 grader F för medellång sällsynta eller 135-140 grader för medium.
 7. Överför biffar till en skärbräda, täck med folie och låt vila 5 till 10 minuter samtidigt som pannan ört-smörsås.
 8. Låt den heta stekpannan svalna cirka 3 till 4 minuter, och sedan ta bort och kasta alla utom 1 msk fett från stekpannan.

  Placera stekpanna på medelvärme; tillsätt smör och örter, och rör tills smöret smälter, skrapa upp några brynt bitar på botten av pannan och införliva dem i såsen. Rör i Worcestershire sås (om så önskas).
 9. Skiva biffen mot strömmen och överföra skivorna till ett serveringsfat.

  Lägg till alla juicer på carving ombord till pannan såsen och rör om. Ringla den skivade biff med pannan såsen och servera genast.

Per portion: Kalorier 299 (Från Fat 126); Fett 14g (Mättade 6g); Kolesterol 117 mg; Natrium 233 mg; Kolhydrater 0g (Kostfiber 0g); Protein 43g.

Pan-stekt och rostade Turkiet Burgers

Fö rberedelse tid: 15 minuter

Koktid: Cirka 25 minuter

Avkastning: 4 portioner

1-1 / 4 pounds marken kalkonkött (93% magert)

2 skivor bacon, slutar trimmas av fett, skuren i 1/4 tums bitar

1/3 kopp tärnade löken

1/3 kopp tärnade selleri

1 tsk finhackad jalapeño, seedade

2 tsk skalad och finhackad färsk ingefära (tillval)

2 tsk hackad färsk persilja eller timjan

1 msk Worcestershire sås

1 msk ketchup

Salt och svartpeppar efter smak

1 msk extra jungfruolja

4 burger Bullar, lätt rostad

Sallad, mogna tomatskivor, ketchup och senap till garnering varje burgare (tillval)

 1. Placera en ugn rack i mitten av ugnen och värm ugnen till 350 grader F.
 2. Blanda samman markturkeyen, bacon, lök, selleri, jalapeño, ingefära (om så önskas), persilja eller timjan, Worcestershire-sås, ketchup, salt och svartpeppar i en stor skål.

  (Obs! Tärnad bacon lägger salt, så salt lätt eller inte alls.)
 3. Forma blandningen i fyra biffar, vardera ca 1 cm tjock. Värm olivoljan i en stor gjutjärn eller annan tung stekpanna (inte en nonstick!) På medelhög värme tills den börjar skimra.

  Lägg biffarna till stekpanna och koka utan att flytta dem, tills botten är stekt brun, 3 till 5 minuter. Använd en bred stekspade för att vända hamburgare över och laga 4 till 5 minuter längre. (Justera värmen efter behov så hamburgare bruna utan att bränna.)
 4. Placera stekpanna i ugnen och koka 12 till 18 minuter.

  Efter 10 minuter, sätt en omedelbar läsa termometer igenom sidan och i mitten av hamburgare för att kontrollera doneness. Hamburgare är redo att äta när innertemperaturen lyder 165 grader.
 5. Servera på rostat Bullar med sallad, tomat segment, ketchup och senap (om så önskas).

Per portion: Kalorier 375 (Från Fat 153); Fett 17g (Mättade 6g); Kolesterol 104 mg; Natrium 547mg; Kolhydrat 26g (Kostfiber 1 g); Protein 33g.

Hoppa bullarna och servera hamburgare över en bädd av ruccola kastade lätt med en dressing av extra jungfruolja, balsamvinäger, dijonsenap och salt och svartpeppar efter smak.

I de flesta hushåll, där middag är ofta en sista-minuten tanke, Turkiet hamburgare är en go-to val. Markkalkonkött är mycket magrare än köttfärs, vilket gör det till ett hälsosamt alternativ. Men samma magerhet, och det faktum att du måste laga en kalkon burgare till 165 grader F eller tills köttsaften är färglös, kan resultera i en torr bulle.

Lite rå, tärnad bacon läggs till patty mixen vinner detta problem. Bacon släpper sin fett burger kockar, lägga precis rätt touch av fukt och en subtil rökig smak.