Kan inte öppna flera arbetsböcker från skrivbordet

March 4

Agatha körs in i ett problem med en del nya system i hennes kontor. Med hjälp av tidigare system, kunde Agatha använda Utforskaren i Windows för att visas en mapp markerar en grupp arbetsböcker i mappen och dubbelklickar på en av dem. När hon gjorde det, skulle alla markerade arbetsböcker öppnas i Excel. När Agatha försöker detta på de nya systemen, är den enda arbetsbok som öppnar den på vilken hon dubbelklickar-hela hennes val uppsättning arbetsböcker ignoreras.

Detta beteende gör, faktiskt, verkar vara en förändring i själva Windows. Det som händer är att när du dubbelklickar, är Windows avbryta ditt val set innan den startar Excel. Den första klick med dubbelklick effektivt tolkas av Windows som ett kommando för att välja bara det ena arbetsbok.

Lösningen är att ändra hur du startar Excel. Istället för att dubbelklicka på en av arbetsböcker i urvals uppsättningen, högerklicka på en av filerna och välj Öppna. Valet set förblir intakt och alla filer öppnas i Excel, som önskat.

ExcelTips är din källa för kostnadseffektiv Microsoft Excel utbildning. Detta tips (2427) gäller för Microsoft Excel 97, 2000, 2002, och 2003.